masaüstümü yoksa dizüstümü

beycanerkul
08-04-2008, 14:01   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
628 mesaj

bir yandan diyorum sistemi yükselteyim
oem
p4p800-x
asustek
256 MB RAM
atı roden 9200

bir yandanda hiç uğraşmayayım dizüstü leptop alayım fakat disüstülerinde masrafları çok heralde bir hasar gördümü baya ciddi para istiyo. tek korkum bu
genelde bilgisayarda
-tv yi izlerim.
-küçük oyunlar oynarım
-internet
genelde bunları yaparım dizüstünde bunları yapabilirmiyim

yoksa sistemimi yükselteyim

Alibaba
08-04-2008, 14:33   |  #2  
Yıllanmış Üye
427 mesaj

makinanda son model oyunlardan oynamayacaksan sadece RAM takviyesi yapman bilgisayarının performansını yükseltecektir. 1GB bir RAM çok fazla tutmaz. ama 9200 hatırladığım kadarıyla dx8.1 ve vista yükeleyemezsin. 1250MB ramle XP yi çok rahat kullanırsın. makul bir maliyete bir süre daha idare eder. daha sonra istersen fiyatı iyice düşen iyi bir dx10.1 ekran kartı da alıp sistemini daha da canlandırabilirsin. bunların maliyeti 200-300 YTL civarı olur. ama ekonomik bir laptop alırsan 3-4 ay sonra demode olacağını, yükseltme imkanlarının kısıtlı olduğunu bilmelisin ve normal bir laptop da 1500 YTL civarı. elektrik tüketimi düşük, sessiz ve taşınabilir, yer kaplamayan kablo kargaşası olmayan temizliği kolay bir sistemdir ama, bence elindeki sistemi ekonomik çözümlerle bir süre daha kullan, daha sonra fiyatları daha da düşen, performansı daha da artan iyi bir laptop alırsın. sonuçta elindeki bilgisayar senin kullanım tarzına fazlasıyla yetecek bir sistem sadece bazı bileşenleri en baştan zayıf seçilmiş.

kursat_akilli
08-04-2008, 18:14   |  #3  
Yıllanmış Üye
187 mesaj

bence bilgisayarını toplama al.donanımları tek tek araştır fiyat performans olarak.bu konuda chip dergisi sana yardımcı olacaktır.Derginin bu ayki sayısında işlemci,grafik kartı listesi fiyat performans olarak var zaten.diğer seçimlerinide eğer bilgisayardan biraz anlıyorsan sen topla.uygun fiyata ve sen kendi istediğin parçaları alırsın ve toplarsın ben öyle yaptım.2 sene önce kendim topladım ve hala bir problem yaşamadan kullanıyorum ve şuan istediğim şekilde yükseltme yapabilirim ram olsun grafik kartı olsun işlemci olsun(4 çekirdekli işlemciler hariç).
ayrıca sana amd işlemcili ve uyumlu pc toplamanı öneririm. fiyat olarak intele göre çok uygun ve hızlı işlemcileri var

GaMeRr
08-04-2008, 18:16   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,264 mesaj

Normal masaüstünü kullanıcağın süre we yapıcağın parça değişimi bakımından en mantıklısı bana göre masaüstü ama kaldıki çok geziyorsun we öğrenci insanım orda burda pc lazım oluyor diosan dizüstü de bir artı.

kumsaati23
09-04-2008, 23:13   |  #5  
Üye
57 mesaj

Ben de hep laptop almak isterdim hep..Aldım da en sonunda..Ancak bilgisayarın kasasıyla uğraşmayı seviyorum ve laptopu da açamıyorum.Laptop almadan ben de internete girerim yanımda taşırım süper diyordum ancak daha sonra bir kasa daha topladım dayanamayıp.Laptopta oyun da oynayamıyorsun çok fazla..Oyunu açsa bile çabucak ısınıyor ve klavyesinde de rahat edemiyorsun çok fazla..