Şunu al demiyeceğim ama fikir sunabilirim.
1. si anakartta asustan şaşma . Eskiden gigbayt iyiydi şimdilerde iyice suyunu çıkarttı. Ayrıca anakartı almadan önce desteklediği işlemcileri (tek tek kodları ile örn. i5 2400k gibi) iyice incele ve birebir alacaın işlemci listelenen anakart al. Bir diğeri anakartta 64 bit sistem desteği olup olmadığını iyice arştır. Bazı kartlara adamlar 16 gb ram destği koyuıyor ne oluyorsa onu kullanabilecek olan 64 bir işletim sistemi desteğini koymuyor.
2. si işlemcide intelden şaşma ancak illa i serisi almana gerek yok şimdilerde oldukça ucuz olan qad gore veya cere 2 dua işlemciler de işini rahatlıkla görecektir. (ben daha dual core 925 kullanıyorum, oldukçada memmunum ) hem paranı diğer donanımlara verirsin.
4. sü oyun için toplayacaksan atiden 6850 nvidiadan gt550 yada daha yüksek bir 256 bitlik kart düşünmelisin ki daha düşük kartlar bu sene işe yarasa seneye afallamaya başlar.
5. si power bence bilgisayarın en önemli parçalarından biridir ki power iyi olmazsa sistem ne kadar iyi olursa olsun işe yaramaz. Güç yoksa performansta olmaz ve en önemlisi iyi power stabilite ve kararlılık getirir. Bu nedenle poweri en az 550 wattlık kaliteli birşey almalısın.
6. sı ram 4 gbtan fazla düşünüyorsan ayn ramden iki tane al 1333 mhz veya 1600 mhz lik ramler yeterlidir fazlasına para verme.