merhaba,
elimde A4 TECH BW-9 markalı bir mause var mausun kablosu koptu,kablo renk dizilişini göremediğim için tekrar lehimleyemeiyorum kendim yine denedim fakat doğruyu bulamadım.kablonun renkleri Kırmızı-turuncu-yeşil-mavi-turuncu kırmızı. yanlız şöyle birşey var bu renkler kablo değil direk renkli bakır sanırım birbirine herbiri ayrı tek tek sarılmış.mausta 5 giriş var.yardımcı olursanız sevinirim gerçekden.şimdi diyceksiniz git yeni maus al :) alamıyorum 1. neden aynısından yok 2. neden elimi cok iyi oturuyor o yüzden cok rahat kullanıyorum :).
mause kablosunun renk dizilişi
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
28 mesaj
Son Düzenleme: MoneRaw ~ 11 Mayıs 2011 11:30
standart renklerin anlamları
kırmızı=vcc +5volt
siyah=gnd(kırmızının - si)
yeşil=data -
beyaz=data +
kırmızı + dır. geri kalanları deneyerek bulacaksın.. ilk önce güç kablolarını bul sonra data ları bul güç kabloları bağlıyken pc usb bağlandı şeklinde uyarı vermez veya bilinmeyen aygıt demez hiçbir şekilde tepki vermez... burdan anlayabilirsin.. bide çok kısa devre yaptırma usb girişini yakarsın anakartın(başıma geldi)
Son Düzenleme: mburak12345 ~ 11 Mayıs 2011 12:06
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
28 mesaj
teşekkür ederim.yaklasık 6-7 denemeden sonra buldum suan çalışır durumda renk dizilişi.Kımızı-turuncu kırmızı-yeşil-mavi şeklinde.başka arkadaslarında işine yaraya bilir.