Mavi Ekran,Aniden Kapanma*Garanti Çöz(e)medi

AveCiAL
12-09-2010, 01:52   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
41 mesaj

Packerd Bell Tj65 modelinde
Intel Core 2 Duo T9600 2.8 Ghz işlemci
4 Gb DDR2 Ram
1024 Mb GT 240M Geforce Ekran Kartı
olan bir notebook sahibiyim..
Call of duty 4, 5, fifa 2010, kinght online oynarken bilgisayar herhangi performans sorunu yaşamadan(en üst düzeyde oynarken bile en ufak bi donma olmuyor) birden mavi ekran geliyor(herhangi hata kodu yazmıyor ama ben böyle mavi ekranı sadece windowss7 de gördüm), en altta yüze kadr bi sayı doluyor ve yenidn kendini başlatıyor yada direk kendini kapatıyor.
Bilgisayar 2 kere garantiye gitmesine rağmen servis sadece ram ve fan ı temizleyip yolluyor ve başka herhangi bir sorun olmadığını söylüyorlar. ama ben 2-3 gün sonra aynı hatayı tekrar alıyorum
Burada acaba servis beni başından mı savsaklıyor? yoksa oyunlarn hepsinde bir sorun olablir mi arkadaşlar? Sorun bilgisayarın neresinde olabilir yada?
Not: ilk başta Windows 7 ultimate 32 bit ile aldm bu hatayı,servis 64 bit windows 7 home premium yükledi değişen birşey yok.
Not2: Call of duty 6 yı oynarken en ufak bi sorunla karşılaşmadım,, ve ayrıca bilgisayarımdaki diğer hata almadan oynadğım oyunlar,, warcraft 3(1 kere kendini kapadı bilgisayar) ,Mount and Blade, AgeofEmpires 2,Doom 3
Biraz uzun bir problem oldu ama sorunu iyice açıklamak istedim..

mht94ult
12-09-2010, 02:10   |  #2  
Yıllanmış Üye
382 mesaj

Servisin üzerine git.Garanti varsa sorunu çözene kadar başlarından ayrılma.Yeni almışsan ve dediğim gibi garantisi varsa olmazsa iadesini iste...

azosial
13-09-2010, 21:44   |  #3  
Üye
71 mesaj

Aynı sorun demeyelim ama benzer bir sorun bende vardı sorunu çözdüm fakat sana kısa bir yol söyleyeceğim. Laptopu aldığında yanında bir Back-up DVD si verir o DVD ile tekrardan bir formatla ve deneme amaçlı hiçbir ekstra driver yüklemeden oyunlarını oynamayı dene sorunun çözüleceğini umuyorum kolay gelsin.

sampiyon bilo
13-09-2010, 23:28   |  #4  
sampiyon bilo avatarı
Üye
93 mesaj

Eğer sistemi yeniden kurduktan sonrada işe yaramadıysa, önce orthos adlı programla işlemciyi ve ramı kastır. Eğer bir sorun yoksa sorun ekran kartındandır. 3dmark veya oyun aç. Mavi ekranı verecektir. Ekran kartında sorun var gibi gözüküyor.