Mavi Ekran dan kurtulamayacakmıyız :(

atiLLa-m
13-07-2007, 11:27   |  #1  
atiLLa-m avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Win98 den hatırlayacağınız gibi mavi ekran uyarısı hepimizi sinir ederdi...

XP deki Mavi Ekran tam bir sinir küpü yapıyor insanı :@
Normalde xp ayarlarında uyarıyı almadan sistem otomatik reset atar... reseti kaldırdım bu çıkıyor. çoğu kimse windos çökmüş dedi. bazıları donanım çakışması dedi. iyi dedik tüm yedeklerimizi aldık komple sistemi sildim
(FDisk + Bios reset + Donanımları yeniden söküp taktım )

windowsumu kurduuumm ve herşey çok güzel Alkış

Taa ki bu uyarıyı tekrar alıncaya kadar :@ :@ :@
yaaa win çöktü dedik yeniden kurduk yeni windowsun neyi çöktüki Geek

+ Eklemek istiyorum Uyarı görüntü ile ilgili işlemler sırasında geliyor... Mesela oyunlarda yeni bir görüntü açığa çıkarken tık gidiyo... Ekran kartını söktüm Onboard a taktım Yine olmadı :S  

Uyarıda .. Önbelleğe alma ve gölgelendirme gibi bios  seçeneklerini kaldırın diyo onu bulamadım :(

Chip Uzmanları & Forum Arkadaşlarım Bilen varsa yardımızını bekliyorum Ağlıyor

stern
13-07-2007, 11:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

Mavi ekran hataları donanım ile ilgili olan hatalardır ilk olarak kurtarma konsolunda chkdsk /r/f komutunu deney7ebilirsin ama özellikler bana bu hata ekran kartı ile ilgiliymiş gibi geliyor sistemin bios update'ini yapmanda dafayda var

abilgisel
13-07-2007, 13:04   |  #3  
Taze Üye
1 mesaj

kardeş ram lerini kontrol et.ekran işlemlerinde ram e yüklenir.oda arızalı yada kaldırmıyorsa mavi ekran hatası verir
kolay gelsin

c.n.k
13-07-2007, 14:03   |  #4  
Taze Üye
10 mesaj

donanımsal bir sorun arkadaşım

cell-o
13-07-2007, 14:41   |  #5  
Yıllanmış Üye
843 mesaj

öncelikle ram değiştir.sonra tekrar dene.eğer yine olmazsa en yukarıda hataya göre windowsla uyumsuzluk yapan bir ekran kartı driver sözkonusudur.birde hatayı dahada iyi incelemek için bellek dökümü yaptığı dosyayı ;

buradan

Install Debugging Tools for Windows 32-bit Version

Download Windows Symbol Packages  bunları indiriniz.sonra symbol dosyları windebug programında ilk menüden load edebilirsiniz.sonrasında
%SystemRoot%\MEMORY.DMP  buradaki dosyayı windbp ile açın.sonra kırmısı olarak gösterdikleri hatalı sistem dosyalarıdır.

kolay gelsin.

ntguzel
13-07-2007, 14:47   |  #6  
Yıllanmış Üye
450 mesaj

bu windows ne kadar dandik ya! sorunun nerede olduğunu hata sayfasına yazsan ölür müsün?yalandan x5sd45adsad sallamasyon kodlar ile oyalıyor.bir ş ler f yapıyor ya! Allah'ım hiç tahammülüm yok....

bjk_semih
13-07-2007, 15:36   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,452 mesaj

RAM inde sorun var. büyük ihtimal ramler arasında donanım uyuşmazlığı var.