Mavi Ekran Hatası Alıyorum - Laptop ve sanırım drv

LeroanZ
09-04-2009, 12:13   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
164 mesaj

Arkadaşlar DELL inspiron 1525 bir laptop var ve elime yeni geldi formatladım biraz driver sorunu yaşadığım için sitesinde ne kadar driveri varsa indirdim ve kurdum, şu an çalışmayan bir driver yok fakat;

1- Bilgisayar 5 dakka filan çalıştıktan sonra bir mavi ekran geliyor ve tam okuyamıyorum orda ama sanırım Driver ile ilgili bir sorun var diyor, bunu nasıl çözebilirim ?
- ben önceden yüklemiş olduğum gereksiz driverlerin da etkisi olabileceğini düşünüyorum onları nasıl tespit edebilirim ve silebilirim ?

2- Driver Genius ile taratıorum update ediyorum en son şeylerini yüklüyorum yine aynısı oldu... yardım edebilir misiniz ?

Süleyman.
09-04-2009, 12:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Sitesinde ne kadar sürücü varsa indirdim derken, kendi bilgisayar modelinize uygun olan ne kadar sürücüyü mü kastediyorsunuz? Yoksa başka modellere ait sürücüler de var mı bu dedikleriniz arasında? Eğer öyleyse, sırayla yanlış sürücüleri kaldırıp doğrularını kurun art arda.

LeroanZ
09-04-2009, 12:29   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
164 mesaj

kendisine ait sürücüleri yükledim ama çorba oldu yani... nasıl kaldırcam yüklediğim tüm sürücüleri... ? bir de sitesinde tam demiyor yani şu ses  kartı 1 tane filan diye... bir vga için 3 4 tane war mesela...
şimdi de mavi ekranda IRQL-not-less çıktı
Driver ivol not less or equal
driver IRQL NOT LESS çıktı bunlar geliyor mavi ekranda...