dell 6400 laptopum var yaklaşık 10 gün önce 512mb 533 mhz olan ram ini 1+1gb hi level marka 533mhz ramlerle değiştirdim.günde belki 5 defa mavi ekran hatası veriyor.bunun için ne yapmalıyım?ekran görüntüsünün resmin i çektim.bakıp yardımcı olursanız çok sevenirim teşekkürler..
mavi ekran hatası yardım lütfen
sorun en büyük sebeble ramlerden kaynaklanıyor OEM ram mi kullandın veya ramlerin bağlantılarını tekrar kontrol etmen gerekebilir.
ramleri slotlara yerleştirirken tam oturtamamış vs. olabilirsin. çıkarıp tekrar takmayı dene. aynı şey bende de olmuştu. ben 1.den çıkarıp 2.slota takmıştım düzelmişti. ama senin öle bi şansın yok. 2 slotu da doldurmuşsun. dediğim gibi çıkarıp tekrar takmayı dene dikkatlice..
bunun nedeni arkadaslarinda dedigi gibi buyuk ihtimalle RAM lerden kaynaklaniyor..gecenlerde bende makinayla ugrasirken elektrikler gitti,acmaya kalkistigimda mavi ekran hatasi verdi,windows acilmadan restart oldu..sistemi yeniden yukledim,bu arada 1 tane daha RAM aldim..sistemi duzelttikten sonra RAM i taktim,windowsla ilgilenirken 10 dk sonra falan gene mavi ekran hatasi geldi ve makina restart oldu..bu seferde sorun RAM den kaynaklanmis,cunku aldigim RAM bozuk cikti..