Mavi ekran hatası

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
XerA
11-10-2005, 04:32   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
54 mesaj

Bilgisayarım, birazcık yüklenince mavi ekran hatası veriyor ve zarar görmemesi için windows kapatıldı diyor...
1 adet daha 256 ram aldım ama onu tek başına veya ikisini beraber kullandığımda da aynı sorunla karşı karşıyayım...
donanımım bu şekilde:
intel P4V8X-X Asus anakart
p4 3000
2* 256mb ddr ram
80 gb sata hdd
NVIDIA G-force fx5200

ekran kartı ile anakart arasında uyumsuzluk olabilirmi?
tek ram kullanırken bazen pc'yi power tuşundan açtığımda dıt dıt dıt şeklinde bir ses geliyordu ve pc açılmıyordu... bu durumda reset attığımda normal açılıyordu. 2. rami aldığımda bu sorunu çözdüm.
acaba 1. ramim bozuk olabilir mi. eğer öyleyse şuanda sadece fiziksel olarak kasamda duruyor ve hiç bir iş yapmıyor olabilir mi?
Cevap verirseniz teşekkür ederim...

Der Rote BaroN
11-10-2005, 11:43   |  #2  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
1,531 mesaj

İngilizcem iyi değildir pek ama, imzanın anlamı şu değil mi: Hiçkimse, mükemmel değildir. Ben hiçkimseyim. Ilk cümlenin anlamı, olumlu değil; olumsuz.

Soruna yanıt veremiyorum. Bende de oluyor bir süredir. Yazıcı ve tarayıcıların driverlarını kaldırıp tekrar kurduğumda düzeliyor. Seninkinin RAM le ilgisi olabileceği gibi, benimkinde olduğu gibi aygıt çakışması da olabilir.

Carcharoth
11-10-2005, 16:16   |  #3  
Üye
70 mesaj

Dostum aynı problem bendede vardı. İstersen bendeki problemi anlatiyim ve nasıl çözdüğümü...
Bilgisayarımda onboard ekran kartı vardı ben gittim atı 9550 256 mb ekran kartı aldım. 256 mb ram vardı ben gittim bir tane daha ram aldım. Ama aldığım ramlerin markası farklı üzerindeki chipler ve mghz'leri tamamen aynı sadece birisi kingston diğerde bilmediğim bir marka. Bilgisayarım sürekli mavi ekrana düşmeye başladı format attım binbir türlü yol denedim güncelleştirmeler falan hikaye. Ne yaptım biliyomusun; Aldığım ram'in birini söktüm ve sorun halloldu :) Yani demek istediğim sende bilgisayarını çift ramle kullanıyosun sorununun kaynağı bana göre %98 ramler hangi ram'i söküceğine sen karar ver istediğini sök sorun ortadan kalkıcaktır. Şu an benim elimde sıfır süs olarak kullandığım bir kingston var. Aslında iki parça ram kullanmak yerine tek parça ram kullanmak çok daha iyi tek parça ram'den daha fazla verim alıyosun ve daha stabilize çalışıyor. Sana tavsiyem iki ram'ide ver tek parça ram al en fazla taş çatlasa 25 mlyon fark ödersin diye tahmin ediyorum. Çünkü ben öyle yapıcam ;)

XerA
11-10-2005, 17:16   |  #4  
OP Üye
54 mesaj

kickshaw oradaki kalıp şu: Mükemmel hiçkimsedir ve ben hiçkimseyim... bu durumda mükemmel ben oluyorum...
Carcharoth arkadaşım bu sorum tek ram varken yaşadığım bir sorun... 2. rami aslında bu sorunu çözmek için aldım. Diğer ram ı tek başına kullandığımda da sorun çözülmedi ben de 2 sini birden taktım... boş duracağına? ...

Kapalı Hesap (8034)
12-10-2005, 19:17   |  #5  
Kapalı Hesap
237 mesaj

1. O anakart bildiğim kadarıyla agp8x i destekliyor o yüzden anakart ekran kartıyla uyumsuzluk yapmaz
2. O ses ramleri yuvalarına düzgün takmadığından çıkar
anakart dual channel diye bir özellik var bu özellik ramlerin %5 ile %10 arasında bir performans artışı oluyor birde çift ram tek ram e oranla daha iyidir mesela elinde 2 tane 400mhz ram var bunların ikisini anakarta taktığında daha performanslı olur fakat tek ram daha iyi hızda çalışmaz umarım yardımcı olmuşumdur

XerA
27-10-2005, 13:21   |  #6  
OP Üye
54 mesaj
alıntı:
Gönderen : ridvanyorgun

1. O anakart bildiğim kadarıyla agp8x i destekliyor o yüzden anakart ekran kartıyla uyumsuzluk yapmaz

Arkadaşım bu sisteme format atarken bana hdd bulunamadı gibi bir  hata verdi...
Ve anakartın driver cd sindeki disc maker programı ile disket yarattım ve format atarken ek kaynak olarak bu disketi kullandım...
Ancak bu şekilde oldu.