Arkadaşlar 2 gündür laptopumda mavi ekran hatası veriyo neden olabilir .
Mavi Ekran Hatası
SpLasHER laptop umda bu hatayı alıyorum.
Dur hatası 0x0000000A (Dur 0x0A), çekirdek modunda çok yüksek bir işlem iç istek düzeyinde (IRQL) diske alınabilir belleğe dokunma girişiminde bulunulduğunu gösterir. Tipik olarak, bu hata, bir sürücü hatalı bir bellek adresi kullandığında oluşur. Bu hatanın diğer olası nedenleri, uyumsuz bir aygıt sürücüsü, genel bir donanım sorunu ve uyumsuz yazılımlar olabilir ve uygunsuz yazılımdanda kaynaklanabilir.
Ram den kaynaklı bir problem ram i değiştirme imkanın varsa değiştirip denemeni öneririm.Sorun çözülecektir.
Kardeşim şimdi ön planda olan parçalar RAM,HARDDİSK,EKRAN KARTI başka bir ram ile önce ram'ı deniyebilirsin daha sonra hiren boots gibi programlarla ram test yapabilirsin hd tune ilede harddisk badsector test yapabılırsın kolay gelsin
Kardeş baska ram le denedim yine aynı hatayı veriyoo bazen bilgisayara görüntü hiç gelmiyo bazen acılıyo ama masa üstü gelmeden donuyo bilgisayar
diske formatttım yine aynı sorun oldu
Bide dikkatimi çekti ekrannın anakarta baglanan kablosu varya onun yuvasında bacaklardan bı tanesi kırılmıs bu ekrana görüntü gelmmemesine sebep olabilirmi?