Merhaba arkadaşlar acil yardimlariniza ihtiyacım var bilgisayarım kendiliğinden mavi ekran vermeye başladı hata kodu 0x0000101 ne olduğunu çözemedim Windows 7 64 bit format attım olmadı bios guncelledim olmadı ama hata sadece internet tarayıcısı kullanınca geliyor peş peşe 5 adet uygulama açtım sorun yok tarayıcı kullanınca 1 dk sonra bu hatayı alıyorum kafayı yiycem bı çözüm bulamadım minidump dosyasında boş hata kodu düşmüyor
Mavi ekran hatası
bios ayarlarını fabrika ayarına döndür. kasperky ve malwarebytes ile full tara. driverları orijinal üretici sitesinden yükle (özellikle anakart driverları). hd tune ile badsector testi yap. sonuç alamazsan ramları farklı şekillerde takıp dene. ekran kartını çıkarıp onboardla dene.
mavi ekran hataları neden olur
1) pcye hız aşımı yanlış yapmışsanız
2) birbirine uyumsuz ram kullanıyorsanız veya yanlış slotlara takmışsanız
3) yükleme modunu değiştiediğinizde mesela ben raid yapmışım bios güncellemesi yaptığımda ahcı moda geçiyor hddleri bile görmez oluyor
4) hddlerin yerini değiştirirseniz
5) işletim sistemini uefiykenyüklü sistemi bios güncellemesinden sonra legacy alırsanız
6)hatalı kurulmuş eksikbir kopyalı işletim sisteminden
7)hddniz vürüslenmiştir yada tarayıcınız çökmüştür yadahddniz bozulmuştur yada hddyi gpt mbrye çevirmek veya tersini yapmak şimdilik aklıma bukadar geldi belkide hiçbiridir