Öncelikle hepinizi selamlıyorum benim problemim şu; Asus m50vc diz üstü bilgisyarım var fakat herkes gibi sonunda vista dan banada gına geldi ve xp ye çevirmeye karar verdim xp format cd sini takıyorum disk biçimlendirme ye geldiğim vakit küt mavi ekran hatası alıyorum
sorunu biraz düşündüm sanırım ahci modu ide moduna çevirmem gerek galiba mesele bios ta bunu bir türlü bulamuyor olmam sata entegreli bir xp cd si yapsam sorun düzelir diye düşünüyorum bu seferde sata driver larını bir türlü bulamadım yardım edersiniz inanın çook sevinirim iyi forumlar...!!
Mavi ekran sorunu
bios'ta mutlaka vardır.
seçenekler enable disable da olabilir
Bios ayarlarında olmayabilir hakikaten, zira dizüstlerine sürücü değişimi çok aranan birşey olmadığından üreticiler de bu seçeneği koymuyorlar genellikle.
"Asus m50vc sata" olarak bir arama yaparsanız, sanıyorum ilk sonuçlarda bulacaksınız efendim nasıl yapılacağını sata'lı xp'nin. Sizin dizüstünde intel'in sata sürücüleri gerekli diye biliyorum. Cd'yi hazırlarsanız kurulumda bir sorun olmayacaktır.
Not : Hazırlayacağınız cd'nin sp3 entegreli olmasına dikkat edin yanlız. Gereken açıklamaları yine ufak bir aramayla temin edebilirsiniz. Kolay gelsin...
Ben onu kolaylık olsun diye söylemiştim.Sata driver işini kendin entegre edebilirsen http://driverpacks.net/driverpac ... /mass-storage/10.06 burada sürücüler var.Ama bence internette hazır sata entegreli xp kurulum cdleri var.Onları indir bi dene.