mavi ekran ve disk boot failure insert..

HPQ-User
29-09-2010, 23:24   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

hatice sormuş:
pc açılırken sık sık mavi ekranla ya da -disk boot failure insert system disk and press enter- ile karşılaşıyorum.bazen de pc açıkken hdd in ışığı aralıksız yanıyor,pc kendini kililiyor ve hemen mavi ekran geliyor.daha sonra ram e baktım,çok aşırı ısınmıştı 5 dakika içinde.çıkardım soğuyunca tekrar taktım açıldı.yalnızca bu sorunum var ve bazen çok canımı sıkıyor.
şimdiden teşekkürler..

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
-Anakart Adı Gigabyte GA-945GCM-S2L
- ~232 gb
-2gb DDR2 SD ram
-bios türü award moduler
-CPU Türü DualCore Intel Core 2 Duo E4500, 2200 MHz (11 x 200)

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0)

properly302
29-09-2010, 23:52   |  #2  
properly302 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
123 mesaj

elektrik prizinde bi sorun olabilir birde ram larını sök tak veya 2 taneyse birini çıkar  sorun devam ederse diyerini tak diyerini çıkar bu yolları dene daha olmadı biosunu güncelle

hdmrts
30-09-2010, 14:17   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

tek ram var.dediğim gibi rami çıkarıp taktığımda pc normale dönüyor.ama her açtığımda tekrar mavi ekranla karşılaşıp tekrar rami çıkarmak biraz sıkıcı.kalıcı bi çözüm gerekEmin değil+bios güncellemesini de yaptım.

properly302
30-09-2010, 15:35   |  #4  
properly302 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
123 mesaj

evet bu sorunu daha öncede görmüştüm  ramda sorun var ram'ı deyiş sorunun çzlülecek yada diye düşünüyorum  benim bi masa üsttü bilgisayaırm var  bu bilgisayarda orjinal  2 tane ram vardı ben üzerine  ikitane daha aldım ve  bu bahsettiğin sorunları vermeye başladı çözüm  ikisinide çıkarmak oldu peki ne  yapmalı dicen  ben hatayı  şu yönde  yaptım  orjinal  2 ramın foldajına göre almadım bu ramlaro her markanın ram  yapısı farklıymış bu yüzdne uyumsuzluk yaptı  bence senin ramda bi arıza olabilir ..

ve  şunuda söylemekte yarar var  elektriksel bi sorunda  olabilir bu  sorunlada karşılaştım ben daha önce  çevremde  çoğu arkdaşım bilgisayaırını bana yaptırır  pirizde veya  bilgisayara gelen  ara kabloda'ki pirizden  olabilir bunları açıp konrol et  temazsızlık varmı diye  ve  pirizi konrol et videları gevşemiş olabilir  kabloları tutan yerlerin  şunuda söyleyim topraksız  pirizse bu hatayıda verebilir  hatta ana kart ekran kartı  güç kaynağınıd ayakabilir bu sorunlarlada karşılaştım  .. hatta toprak elektirk temezsızlığı sebebiyle  bilgisayarda donma meydana gelebilir  maus  kılavye  çalışmaya bilir   ve dahası  ramlarını bi program   ile tets et  bakalım bi sorun bulabilcekmi .. ve  eski tip evlerde topraklama olmadığı için  pirizlerde  topraklama  olmuyor  bunuda  pirizi aç bak  topraklı pirizi eyer  bi faz vardır bide  netür    yani f n   bu neden  ikici yere  atlama yapman lazım   ikinci yer derken   bir giriş yeri daha var pirizin  .. daha olmadı başka bi pirize tak dene o hat  üzerindne  olmayan  mutfak olabilir artık  odanın şarteline  bağlı olmayan bi odadan  pirize tak

hayqo12
30-09-2010, 22:45   |  #5  
Yıllanmış Üye
364 mesaj

Merhaba arkadaşlar .Sorunun çözümü senin anakartının üzerinde olan pillerden biriden kaynaklanıyor on pillerden birini sök ve tekrar tak bıos ayarları kendi kendine sıfırlanır ve bilgisayarına format atmış kadar olurssun ama sorun ile tekrar karşılaşırsan işletim sistemin hangisi ise onun cd'sini tak ve çıkarmaman gerekiyor.

hdmrts
01-10-2010, 13:39   |  #6  
Taze Üye
2 mesaj

rami değiştirdim ve biosu tekrar güncelledim sorun ortadan kalktı şimdilikGülümsemeteşekkürlerr..