Bilgisayarım eski. Isınma problemi vardı ve bilgisayarcıyagidip birkaç fan taktırmak zorund kaldım.
Önceden 80 gb pata harddiskti.Bilgisayarcı harddisk eski filan dedi, çok yavaş açılıyor. Ben de 160 sata aldım taktırdım eskisini çıkarttırmadan.
Şu an eskisinin fişini çıkardım çünkü windows yenisinde kayıtlı ve öbürünü takınca açılamıyor bilghisayar.Çünkü birinciil olarak hala ESKİsini görüyor. Başlarkem first master filan var ya biosta. Ordan da değiştiremedim. Nasıl değiştirirebilirim bunu? Ve şu an yenisi birincil ya öbürü pasif olduğundan. Adam demişti hızlanır diye. Ama şu an eskisinden daha geç açılmakta...Neden olabilir?
Ve bazen mavi ekran çıkıyor bilgisayar yeniden başlayıp. Bunun sebeni ne olabilir?Donaımsal mı?
Son olarak disket sürücüsünün fişini çıkardım psu ya çok yüklenmeyeyim diye. Çünkü bayağı fan var ve psu 230 volt civarı. Bundan yani bunu iptal ettiğimden dolayı olabilir mi üstteki sorunlar? Biosta drive a yi none yaptım ama olabilir mi?
Karışık oldu ama soruları sıralasam iyi olur şöyle :
1-Yeni taktığım harddiski nasıl birincil yapıp ikisini aktif edebilirim açabilirim?
2- Şu an yenisi tek aktif ama daha geç açılıyor eskisinden.Böyle mi olmalı?
3-Mavi rekran sorunu neden? yanlış bağlantı mı?
4-Disket sürücüsünnü fişini çektim ve drive ayi none yapmam sortun olabilir mi?
5-PŞsu nun yeterli olup olmadığını nasıl anlarım?
Umarım paylaşırsınız bilgilerinizi