merhabalar ben xp kullanıyorum ve mavi ekran hatası almaya başladım makine açılmıyor format atcam sanırım başka çare yok gibi ama c diski iyi biçimlendirilmemiş diye bi uyarı alıyorum biçimlendirirsem acba yedeklerim de gidermi sanal bi I disikine yedek oluşturmuştum onlarıda silermi
mavi ekran
bence öndelikle mavi ekran da almakta oldugunuz hatanın neyden kaynaklandığını arastırmalısınız. donanım kaynaklı bir sorun var ise format atsanız da elbet karsınıza çıkacak o mavi ekran bu durumda attığınız formatta yanınıza kar kalmış olacak. Öncelikle hatayı arastırmak ve hatanın çözüm yolunu bulmak daha mantıklıdır sanıyorum
pc hiç açılmıyodu hep restart yapıyodu makinada ayrıca iki tane disk gösteriyo ama takılı disk falan yok onları nasıl kaldırırız bi bilginiz varmı
1 Ekran karti Drivers son versiyon gecme.
2 Makineyi acip Ramlerin yerini degistirme fan islemci vs vs iyice temizleme isi sebebiyle.
3 Regedit taramasi yaptirmak.
4 Bazi programlarin cakisma yapmasi
5 Zararli yazilimlar
6 Bozulan Ramler
Mavi ekran bu sebeblerden olabilir ama herkeze göre sorunun cözümü farkli olabilir ama genelde drivers güncelleme yada makinenin icini iyice temizleme 100 de 75 sorunu cözer.
Büyük ihtimalle gormat atınca driverlerine de düzgün yüklersen sorun kalmıyacaktır eğer sorun hala devam ederse RAM in slotlarını yer değiştir ve ekran karttını tak çıkar bunları denersin burayada yazarsın kolay gelsın
serkanbeypc hiç açılmıyodu hep restart yapıyodu makinada ayrıca iki tane disk gösteriyo ama takılı disk falan yok onları nasıl kaldırırız bi bilginiz varmıGüvenli modda açılıyor mu?