pc de virüs vardı tarama yaptığımda reset atıyodu pc ve sürekli aynı durum gerçekleşiyodu sürekli reset bende format atmaya karar verdim eski sistemim xp 32 ve artık win 7 64 bit e geçmenin zamanı diye düşündüm fakat bu zamanda 2 program filan çalıştımı mavi ekran veriyo ve reset atıyo zaten reset atıyo diye format atmıştım ama yine aynı sorun deli oldum adeta bu durum karşısında birde hemen avira kurmuştum formattan sonra ,birde msnde test yapıyodum kamera çalışıyor mu diye konuşma 1 dk yi geçmeden hata veriyo ve msn kapanıyo sanırım 64 bit desteklemiyo kamera :S durum böyle tekrar xp ye geçmeyi düşünüyorum bu tür destek sorunlarıyla uğraşmamak için... beni korkutan disk in 2. bölümünde yedeklerim war yani eski xp çökmüş sistemimden formattan önce xp de güwenli modda arattım bu yedekleri bende temiz diye yeni sisteme dahil etti acaba bu dosyalar mı bişey yaptı dicem ama temizler neyse durum böyle xp ye dönmeyi düşünüyorum
sistem :
intel core 2 e7200
3 gb ddr2
hd3450 512mb
160 gb hdd
Mavi ekran !
Xp de kurduğunuz programları/sürücüleri hepsini windows 7 ye de kurdunuz mu ?
formatı atar atmaz mı mavi ekran hatası vermeye başladı yoksa sürücüleri ve programları yükledikten sonra mı ?
Webcam'in eski sürücüsünü windows 7 ye kurmadınız umarım ?
artık geçtide buğün xp kuriyim dedim windows dosyaları yükleniyor kısmında mavi ekran veriyo şu şekilde
teknik bilgiler:
*** stop: 0x0000008E (0xC0000005,0x8c4A1331,0xF6D0B9F8,0x00000000)
ne yapabilirim acaba disk iki bölüme ayrık bi bölümde yedekler var yedeklerden vaz geçip diski silip yeniden boyutlandırsan düzelir mi acaba çünki yedektek doysalardan şüpheleniyorum...
O dosyalar isterse sırf virüs olsun yine de mavi ekran hatası vermezdi..
Sorununuz donanımsal..Ram ve hard disk ilk akla gelen şüpheli :)
Cd/dvd-rw veya ekran kartında da sorun olabilir..
İkinci bir bilgisayarınız varsa yada bir bilgisayar bulabilirseniz , söylediğim donanımları test edin..Çalışıp çalışmadığını anlayabilirsiniz deneme yanılma yoluyla..
deniyeyim bende ramden şüpheleniyodum ama win 7 yüklendi yani ilginç ekran kartını denicem şimdide
şimdide 0x00000050 hatası verdi delitti beni adeta ya ilk dediğim hatayı veriyo yada bunu acaba bu virüs olabilirmi donanımların sürücülerine sızmış
yükleme esnasında mavi ekran alıyorsan osmanında dediği gibi önce ram sonrada sabit diskten şüphelen. gerekli kontrolleri yap ki bu donanımlarla ilgili bir sorunun olmadığına emin ol. ancak o zaman virüsten şüphelenebilirsin
Bir virüs hiç bir şekilde donanımlarınıza zarar vermez..Bu bat dosyasını çalıştırırsanız monitörünüz yanar ,hard diskiniz şöle olur böle olur v.s. v.s bunların hepsi yalandan ibarettir..
Sadece ram'den de olmayabilir..Ram'i yanlış taktıysanız(tam oturmamışsa yerine) bu hatanız yüzünden anakarta zarar vermiş olabilirsiniz..
Ram'leri farklı slotlarda da deneyin..