Merhaba arkadaşlar.
Ben Dragon age 2 oynarken 5 - 10 dakika düzgünce oynadım sonra ekran görüntüsü bozuldu, mavi ekran verdi 2 3 saniye sonra reset attı.Şimdi o oyunu oynamaktan pc' ye birşey olur diye oynamıyorum ama oynamak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum.
Mavi Ekran
Önceden Oynadıgımda Böyle Bir Sorunla Karşılaşmamıştım.
ekran kartı driverını güncelleyin...saygılar...
Ekran Kartını Güncellemeyi Anlatırmısın ? önceki bilgisayarımda Güncelledigimde Ekran Çözünürlügü 640 x 480 renk kaliteside 4 bitten çıkmıyordu
İlk setup da öncekini kaldırır yeniden kurmaya kalktığınızda driver yüklenir ;)
Yalnız mavi ekran genelde RAM den kaynaklanan bir durumdur.
mavi ekran verdi 1 - 2 saniye sürdü biraz dursa daha iyi anlatacagım.
ama oyunu oynadım 5 dakka sonra ekranda baya görüntü degişti oynanmaz hale geldi
oyun dondu en sonda mavi ekran verdi
Birde Dedigini Anlayamadım ? :D önceki bilgisayarıma yükledigimde ekran 640 x 480 çözünürlük ve renk kaliteside 4 bitten çıkmıyordu.
Nasıl Yükleyecegimi Anlata Bilirmisin ?
Genelde saniyelik olur hemen res atar kendi kendine PC mavi ekran hatasının genel sebebi RAM'dir tabiki başka nedenlerde olabilir.
Yeni güncel driverı indirdikten sonra ilk kurmaya kalktığınızda eski sürücüyü kaldırır yüklenirmiş gibi görünür açtığınızda renkler ve çözünürlük düşer driver kalktığından dolayı bir daha kurmaya kalkınca driver yüklenir.
teşekkürler deniyecegim ama ramda arıza olsa oyunu açar açmaz res atması gerekmez mi ?
oyunu onceden oynarken boyle sorunda karşılaşmamıştım.
birde ekran bozuluyor ramle ne alakası olabilirki ?
Hayır ram de kesin sorun var demedim ama ram de sorun olsa bile hemen hata vermeye bilir bir süre sonra mavi ekran gelir yazılarla doludur sen okuyamadan res atar. Xp ise işletim sistemin pek fazla kafana takma ram de veya herhangi bir donanımda sorun varsa bir daha karşılaşırsın zaten.