GFB sormuş:
öncelikle merhabalar ben orta düzey bir pc kullanıcısıyım we son 1.5 aydır mavi ekranda bir hata iletisi alıyorum ilk zamanlarda mavi ekran gelmiyordu sadece durup dururken örneğin internette msn de oyun oynarken vb. zamanlarda pc direk olarak kendiliğinden resetleniyor we açılıyordu açılıncada microsofttan bir hata raporu alıyordum hata raporunda: sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı bu hatanın günlüğü oluşturuldu ....... diyordu (geri kalanı ingilizce ) we altta ise hata raporu gönder / gönderme yazıyordu bu olay daha sonra değişti şimdi ise mavi ekranda bir hata iletisi alıyorum ama bilgisayar kendiliğinden başlamıyor yine internette msn de oyunda vb. zamanlarda mavi ekran geliyor we mavi ekran öylece duruyor mavi ekranda her şey ingilizce yazıyor biraz uzun ama yinede yazıyorum .
A problem has been detected and windows has been shut down to preuat damade to your computer
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQVAL
If this is the first time you've seen this stop error screen , restart your computer. ıf this screen oppears again, follow there stepr:
Check to make sure any new hardware or software is properly installed. If this is a new installation, ask your hardware of software manufacturer for any windows updates you might reed.
If problems continue, disable or remove any newly installed hardware of software . Disable BIOS memory options such as caching or shadowing . If you need to use safe mod to remove or disable components, restart your computer, press F8 to select Advaced startup options, and then select safe mode.
Technical information:
*** STOP: 0(çarpı)000000D1 (0(çarpı)004300BC, 0(çarpı)00000002, 0(çarpı)00000000, 0(çarpı)EBE784EE)
*** SYMTDI.SYS- Adress EBE784EE base at EBE6c000, Datestamp 470168eb
Beginning dump of physical memory phy memory dump complete.
Contact your system administrator or technical support group for furthar assisfance.
offf ewt işte bu iletiyi alıyorum her seferinde ama tabi pc kapanmıyor kasa çallışıyor ama ses çıkarmıyor sanırım soğutucullar duruyor ama kasanın ışığı yanıyor ... neyse bende tabi kapatıp pc yi yenidenb açmak zorunda kalıyorum şimdi herkez bana bunun ram de n anakarttan weya soğutuculardan kaynaklandığını söyleyecek ama daha kasanın içini sadece bir kere açtım (oda öylesine ) pc de zaten 1 yıllık bana yazılımsal gibi geliyor çünkü kasanın içine bir parça ekleyip weya çıkarmadım yardım eden herkeze sonsuz teşekkürler
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
250 gb sabit disk
1gb ram
512 mb ge force 7500 ekran kartı
17 lcd ekran
işlemcim intel
anakart asus
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.0.3705; .NET CLR 1.1.4322; Media Center PC 4.0; .NET CLR 2.0.50727)