max payne 1 ve call of duty 1 sorunları çözümü

turbocat
23-11-2010, 23:55   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
269 mesaj

malumunuz max payne 1 çok eski bir oyun. ve xp sp3 ve üstü işletim sistemlerinde ati 3xxx-4xxx-5xxx-6xxx ekran kartlarında çalıştırıldığında reset atabiliyor.bende benim ati his 4650 1gb ekran kartıyla denerken oyunu reset problemleriyle karşılaştım.(en son patchi yüklesem bile)
önce oyunun korsanını denedim (son patchle) ve oyun xp sp3 te reset attı.önce oyunun xp desteği olmadığı için reset atabileceği aklıma geldi.hemen uyumluluk moduna gittim.dosya uyumluluğunu sırasıyla windows 95-98-me-2000 olarak denedim.(max payne exe de).fakat korsan oyun yine reset attı.
anladığım kadarıyla oyunun korsanı ati ekran kartlarıyla uyumsuz.çünkü ati korsan oyunlara destek vermiyor.zaten ati 2xxx ve üstünde dirext 8 desteği yok.dirextx 9 dan başlıyor gpuların desteği.
bende oyunun orjinalini bulmaya karar verdim.uzun aramadan sonra vatan bilgisayar bostancıda buldum.sanırım son max payne oyununu ben almış olabilirim.çünkü rafta başka yoktu.
sonunda oyunu indirimle 18 tlye aldım.ve oyunu evde denedim xp sp3 te.ve oyun full ayarlarda belli bir süre sonra reset attı.önce  ayarlardaki d3d hardware tl den şüphelendim.biraz araştırmamla yeni ekran kartlarında bu ayarın d3d software tl de kalması gerektiğini öğrendim.ayarını bu şekilde değiştirdim ve oyun oynadıktan bir süre sonra reset attı.
oyun yüklenirken patch 1.5 i otomatik yüklüyor.(xp için ve üstü işletim sistemi için gerekli plan patch).fakat buna rağmen reset atıyor oyun.tekrar  orjinal oyun için uyumluluk modunu denemeye karar verdim.önce win95 i denedi.fakat oyunu çalıştır çalıştırmaz hata verdi.win 98i denedim  hata verdi.sonunda oyunla gelen patch 1.5 in sadece windows 2000  uyumluluk moduna destek verdiğini anladım.ve windows 2000 modunda oyunu çalıştırdım.sonuna kadar oynadım.reset atmadı bile bilgisayar.oyun sorunsuz çalıştı.
max payne 1 oyununun orjinalini windows 2000 modunda xp sp3 vista win7 de çalıştırabilirsiniz.ama korsanı devamlı reset atar ati 2xxx ve üstünde.eski ekran kartım olan nvidia 6800 xt agp de bile korsanında aynı problemleri yaşıyordum.
eğer oyunlarda problem yaşamak istemiyorsanız orjinal oyun alınız.bimeksten vatan bilgisayardan  oyunları alabilirsiniz.bu arada vatan bilgisayardan  ilk defa alışveriş yaptım.ve bana indirim kartı verdiler.
eğer vatan bilgisayar ve bimeks call of duty deluxe editionuda getirirse sevinirim.(call of duty1+united offensive paketi) 
  call of duty 1 e gelince malumunuz bu oyuna atinin çıkardığı son driverlarla problem yaşamaktaydı.(buffer under run detected hatası) bunun çözümü şöyle;
This is my solution.I have installed catalyst 10.10.No atioglxx.dll in game folder.I rename codsp.exe to MOHAA.exe and coduosp.exe to moh_spearhead.Game works.For MP rename codmp.exe or coduomp.exe and xxxsp.exe rename back to original.Same fix works for SW Jedi Academy,Jedi Outcast 2.I have gf 5770.Sorry for my english.
       türkçesi şöyle; eski sürücülerdeki atiogllxx.dll dosyasını oyunun klasörüne atmayınız.bunun yerine oyunun klasöründe  codsp.exe dosyasının adını MOHAA olarak değiştiriniz.mohaa yazarken exe ilave etmeyin.sadece yeni adı mohaa.........
united offensive de  coduosp.exe yi moh_spearhead olarak değiştiriniz.multiplayer için bu dosyalarda bu ad değişikliğini yapınız.(For MP rename codmp.exe or coduomp.exe and xxxsp.exe rename back to original)
hepinize iyi eski oyunlar.

Son Düzenleme: turbocat ~ 05 Ocak 2011 20:56
Kapalı Hesap (186082)
24-11-2010, 00:03   |  #2  
Kapalı Hesap
1,770 mesaj

Birşeyi anlamadım. Call of duty 1 de neden mohaa  olaarak değiştiriliyor isim ?

Mohaa  , medal of honor allied assault değilmi?

turbocat
24-11-2010, 11:10   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
269 mesaj

çünkü catalyst center oyun profillerinde call of duty exe dosyasını kabul etmiyor.mohaa ise izinliler arasında.

turbocat
05-01-2011, 20:52   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
269 mesaj

call of duty 1 oyununda yeni ekran kartlarında kasma olayının  çözümüde şöyle; grafik ayarlarını fulleyiniz.her şeyi sonuna kadar açınız.ama  ışıklandırmayı kapatınız.anladığım kadarıyla call of duty 1 ve united offensive paketindeki ışıklandırmayı açtığınızda  yeni nesil ekran kartlarında problem çıkmakta.
(ati 4xxx 5xxx 6xxx) nvidia tabanlı  yeni nesil ekran kartlarında  aynı sorun olup olmadığını bilmiyorum.
benim söylediğim çözüm  ati serisi kartlar için geçerli.sorun aslında tamamen oyunun yeni ekran kartlarıyla uyuşmamasıyla  ilgili.(ışıklandırma yazılımı yeni ekran kartlarında soruna neden olmakta).
oyunun cdli versiyonlarında görülen kasma sorunu bu şekilde giderilmekte.(orjinal-korsan)
özellikle eğitim bölümünden sonraki ilk bölümünde paraşütle asker indirildiği sahnede eğer ayarları fulleyip ışıklandırmayı açarsanız oyun kasıyor.ışıklandırmayı kapatınız.(world only everything  olan ayarı disable yapınız) diğer ışıklandırma yı (fast nice ayarını)  nice yapabilirsiniz.

okinkurt
05-01-2011, 22:22   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj

max payne bendede çalışmıyodu patch 1.50yi kurdum düzeldi bende hata raporu veriyodu 1.50 ile çözdüm

Son Düzenleme: okinkurt ~ 05 Ocak 2011 22:24