Sözkonusu olan anakartı ve işlemciyi aldım.Stok fan (belki biraz para harcayabilirim soğutma için) ile oc denemeleri yapmayı planlıyorum çok abartmadan stabil sistem için. Oyun canavarından ziyade grafik ve 3D tasarım için kullanılacak (neden q6600 seçmedin demeyin lütfen) bir sistem olacak o yüzden aşırı yüksek performanstan ziyade stabilite önemli. Ancak ram konusunda karar veremedim 4 gb ram kullanmayı planlıyorum ram konusunda tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum 800 Mhz ram almayı planlıyorum marka ve model önerilerinizi (sebepleri ile birlikte lütfen) bekliyorum.
Maximus Formula & E8400 yardımı
A-DATA 4 GB (2*2) 800 MHz DDR2 RAM Vitesta Extreme bunu alabilirsin örneğin
Bu ram e baktım ama şu ikisi arasında kaldım
KINGSTON HYPERX - 2 GB DUAL DDR2 800
A-DATA - 2x1 GB DUAL DDR2 800 EE
bu iki ram arasında karar veremedim. Araştırdım biraz ama iki ram arasında karşılaştırmalı test bulamadım hiç. Ayrı ayrı testlerdede hangi ram in öne çıkacağı belli olmuyo oc de hızları yakın gibi ama deneyen arkadaş varmı hiç?
2GB mi 4GB mi alıcan karar verdin mi?4GB bence daha iyidir sencesini bilemem
118*2 biraz tuzlu oluyo ama anakart ve işlemciden ettiğim karı ram e yatırsam olabilir. Bu ramlerde performans ve stabilite açısından sorun yaşarmıyım sence? ve önceki mesajda yazdığım ram ler hakkında yorumun varmı?
OCZ o.c bakımından en tanınmıs markalardan birisidir üzerindeki dev sogutma ile ısınma sorunu olmaz ayrıca bu ramlerle baya bi o.c yapabilirsin.
OCZ ile yapılan ufak bir o.c
Kingston tanınmıs bir marka onuda tercih edebilirsin a data ramlerinde extream modelini tercih edebilirsin.
Bu sisteme Palit 512MB GeForce 9600GT Sonic ekran kartı taktım buna yorumunuz varmı? Kart ve sistem kart uyumu konusunda?
Kart uyumunda bir sorun cıkmaz iyi bir tercih yapmısın ama 8800GT alsaydın daha iyi olurdu.
parçaları dönem dönem tek tek almak durumunda kaldığımdan bazen çok bazen az para ayırabildim bütçemden. Ekran kartıda bu oldu ama bence oldukça güzel bi kart. Ram konusundada kingston hyperx ağır basıyo şu anda (2 tane dual kit 2 gb toplam 4 gb). ocz nin hız ve oc performansı daha iyi evet ama fiyat olarak tuzlu kaçtı biraz.
aa bak bi alternatif çıktı:
Vatan bilg. sitesinde
OCZ 2x2 GB 800Mhz ReaperX PC2 6400 CL4 RAM
http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=31574
199$ ve ytl ye çevirdiğinde 2 tane kingston la arasında yaklaşık 50 ytl fark oluyo verilirmi sence?
Ekran kartı olarak iyi secim kuskun olmasın 9600GT gayet iyi ram olarakta kingstonda alabilirsin istersen verdigin linkide alabilirsin onlarda ocz ramleri o.c ve performans bakımından kuskun olmasın yani ocz ramler balistik team etreem ramlerden sonra o.c rami olarak kullanılır diyebilirim.
OCZ 4GB (2x2) 1000 MHz Kit Reaper X DDR2 CL5 190,00 USD +KDV
OCZ 4GB (2x2) 800 Reaper X DDR2 RAM CL 4 165,00 USD +KDV
OCZ 4GB (2x2) 800 Platinum DDR2 RAM CL 5-4-4 145,00 USD +KDV
OC yapcaksan bunlardan birini almanı tavsiye ederim... 800 mhz üstü alman pekte gerekmez zaten işletim sistemleri henüz tam desteklediğini söyleyemeyiz...