Merhaba ben kırklareliden erol ,chip bünyesi olarak size bir sorum olacak acaba network konusunda başarılı olmak için bana bu işin püf noktalarını açıklayabilirmisiniz...
çok garip bir soru oldugunun farkındayım ama en azından başta ne yapmam gerektigi hakkında bilgi sahibi olmak istedim yanıtlarsanız çok sevinirim yanıtlayacak olan herkeze şimdiden teşekkürler
MCSE
Öncelikle Kendinden bahsedersen sana yardımcı olmaya çalışırım
Serdar ATEŞ
MCP - MCSA - MCSA:M
MCSE - MCDBA
Merhaba
Tabii Herkes için ortak bir yol sunmak zor ama en azından şunu söyleyebilirim terminolojiyi takip edecek kadar bir ingilizce ve özellikle pc ingilizcesi lazım. Ondan sonra önünde iki seçenek bir bu işi işlevsel olarak yapmak ikincisi ise sorulan sorulara yanıt verecek yapıya kavuşmak. İkincisi için devamlı döküman okuman ve gerekli gereksiz her şeyi öğrenmen gerekecek. Bu tipteki yapıya kavuşan kaba bir deyimle piyasa da çok insan var. O yüzden sen ilk adımda ilerle . Öncelikle sana basit de olsa bir network lazım . Bunları temin et gerisi için foruma yaz ne kadar gelişme sağlamışsan ona göre yönlendirmeye çalışalım...
Bunun için internette biraz çalışman lazım.. sunucu taraflı işletim sistemlerini amacına göre öğrenmelisin... Active directory yapsını a'dan z'ye bilmen gerekor bunun yanında exchange ve isa server yapılarını bilmelisn ve bir şirketin ihtiyaçlarına göre yapılandırılmasını planlayı öğrenmelisin..
Bunun için takip edebileceğin bazı siteler
bu iki siteyi devamlı olarak takip et tabiki bunların yanında bir çok site var ama işin etim kurumlarındaki eğitmenlerin hazırladıkları siteler ancak çok çalışman gerektiğinide belirtmem gerekiyor....
İyi çalışmalar...
Merhaba öncelikle Microsoft Certified System Expert sertifikasına sahip oldugumu soyleyeyim dolayısıyla rengim belli olsun sana tavsiyem network konuunda uzmanlasmak ise Cisco alanına yonel MCSE eğitimleri genelde Sistem Adminliği tarafındaki eğitimlerdir domain kurulumu kurulumdan sonra yonetimi sistem in tasarlanması networking kısmıda vardır Microsoft MCSE veya Cisco CCNA veya CCNP ikisiniden birini almak istiyorsan bilgisayar bilginin cok iyi olması lazım en az bir bilgi işlemci kadar yoksa zorluk cekebilirsin cunku gordugun duydugun seylerin cogunu ilk defa gormus olacaksın 1000 kere format atmıs 10 senelik teknik servisciler biliim donanımda uzmanlar ama ipsec nedir deseniz ilk defa duymus olacaklar once alanın sec Microsoft mu cisco mu ondan sonra olaya gir girdikten sonrada işe dort elle asıl surekli arastırma yap evinde uygulamalar yap vs vs su anlık onerilerim bu kadar zaten işin icine girince sende anlayacaksın iyi çalışmalar
Özgür ŞENERDOĞAN
ozgursen
arkadaşıma ve diger arkadaşlara katılıyorum sürekli araştırma yapman lazım ve hep denemeler yapman yazım
Eğer tam anlamıyla öğrenmek istiyorsan ,belli bir seviyeden sonra ufakda olsa bir şirkette bu alanda çalışmaya başlaman işine çok yarar.
arkadaşların dediklerine kısmen katılıyorum ama şunuda unutmamak gerekirki cisco örenmek için önce network altyapısı olması lazım bence cisco için once bi sistem eğitimi almak gerekli kolaygelsin
Bana gerekli FTP adresini temin edersen sana Microsoft'un kendi egitim setlerinden bir kismini transfer edebilirim. Elimde full set olarak mevcut. Konu ile ilgili olarak ozzeybek@hotmail.com adresinden ulsabilirsin. Tum notlar ingilizcedir.