Medisoft Hastane Yazılım Sistemleri

gunes__
30-07-2010, 11:45   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Talya Bilişim, 15 yılı aşkın süredir yazılım sektöründe teknoloji geliştiren, 4  bölgede ofisi, Türkiye çapında 41 bayisi olan, Türkiye’nin en büyük kamu kurumlarına çözümler üreten, yazılımları aktif olarak 2000 den fazla tesiste kullanılan, ürettiği yazılımları yurt dışına ihraç eden bir teknoloji firmasıdır.Ürünleri;Medisoft Hastane Otomasyonu, Elektra Otel Otomosyonudur.


www.talyabilisim.net                                                                                                                                                                                                               
                                                                                                                                                                  Medisoft , bir hastanenin hasta kabulden ameliyathanesine, stok takibinden       muhasebe kayıtlarının tutulmasına kadar  hastanedeki medikal, finansal ve       idari tüm birimlerin entegre olarak yönetimine imkan sağlayan ilk       programdır. Gelişmiş bir medikal alt yapı ancak iyi çalışan ve organize       olan bir finans yönetimi ile hastanede işleri kolaylaştırır, hızlandırır ,       daha efektif ve her iki taraf için de daha kazançlı hale getirir. Medisoft       uluslarası sağlık kodları ve kurumlarla çalışan çok dilde ve çok para       birimi ile tüm işlerin yapılabildıği evrensel bir sistemdir. Bu yüzden       yabancı hasta bakan turizm bölgesindeki hastaneler için vazgeçilmez       özelliklere sahiptir.
                  

               
                      
              Medisoft Hastane OtomasyonuMedikal ve Finansal Yönetimi         Bütünleştiren İlk Sistem  
         
                                                                                                                 Hasta Kayıt & Kabul                                Teknik Servis ve Arıza Takibi                                                            Doktor Muayene                                Doktor ve Personel Hakediş                                                            Poliklinik ve Uygulama İşlemleri                                Yerli ve Yabancı Kurumlar                                                            Laboratuar ve Radyoloji                                Fiyat Anlaşmaları                                                            Eczane                                                 Yabancı Hasta                                                            Stok ve Malzeme Takibi                                Turizm Departmanı                                                            Ameliyathane                                Internet Üzerinden Erişim                                                            Vezne ve Ödeme Alma                                Ticari Set (Kasa Banka Çek Senet )                                                            Faturalama                                Entegre Muhasebe Sistemi - Resmi Defter ve Tablolar                                                            Halkla İlişkiler                                Personel Yönetimi                                                               
      
              Medisoft ile hasta kayıttan, muayeneye, laboratuvardan muhasebeye kadar         tüm işlemler en gelişmiş teknolojileri ile kullanarak         gerçekleştiriliyor.
         

              Medisoft, daha önce Hacettepe, İbni Sina gibi Türkiye'nin büyük         hastanelerinde  klinik otomasyonunda ve bilimsel araştırmalar için         kullanılmaya başlanmış.  Uluslarası bilimsel hastalık kodları ile         çalışan, digital hastane cihazlarına bağlanıp veri alışverişi yapabilen         Medisoft şimdi iyi bir muhasebe sistemi ile destekleniyor. Uluslararası         sigorta kurumlarıyla ve yabancı hastalarla da rahatlıkla çalışmak üzere         desteklenen Medisoft, hızlı ve hatasız bir hizmet vermek isteyen modern         hastanelerin tek tercihi olma yolunda.       
                      
              Medisoft, hastane işleyişine önemli avantajlar ve kolaylıklar sağlıyor.              
              Medisoft ile               
      
              Hastalar numaralandırılmaz kendi “kimlikleriyle” karşılanır...
              Hastaların hastaneye girişleri ile birlikte fotoğrafları, detaylı         kimlik, finans ve medikal geçmişleri kaydedilir, hastalara gerek o anki         gerek gelecekteki ziyaretlerinde kullanılacak barkodlu kimlik kartları         basılır,       
      
              Elinde kağıtlarla oradan oraya koşan hastalar görmezsiniz...
              Hastanın gelişi ve hastane içindeki tüm işlemleri, randevusundan çıkış         işlemlerine kadar hiçbir yazılı evrak gereksinimi olmadan tüm birimlerce         programda takip edilebilir.
      
              Hasta dosyalarını bulup çıkarmak  ayrıca bir iş değildir...
              Hastanın tanı ve tedavi süreci ile ilgili detaylı ve esnek bir hesap         kaydı her an tutulurken, buna paralel işleyen, son derece detaylı ve         anlaşılır bir medikal takip ve kayıt süreci de işler       
      
              Hesaplama hataları ya da belirsizlikler yoktur...
              Tüm hesap işlemleri hastanın ödeme şekilleri, sosyal güvenlik tipi ya da         anlaşmalı kurumlarla olan ilişkileri göz önünde tutularak önceden         tanımlanmış parametrelerle otomatik olarak ve hataya yer vermeyecek         şekilde hesaplanır, gerektiğinde yalnızca yetkili personel tarafından         yeniden düzenlenebilir.       
      
              Hiç bir detay gözden kaçmaz...
              Hastanın hastanede almış olduğu tüm hizmetleri, tüm tetkik sonuçlarını,         tüm bölümlerin muayene bilgilerini, klinik izlemlerini, uygulama,         ameliyat ve yatışlarını tek bir medikal dosya içinde, formal medikal         dosyalama yöntemlerine uygun biçimde takip edilebilir, bu dosyaya son         derece anlaşılır biçimde tüm doktorlar ve ilgili personel tarafından         erişilebilir. Böylece doktorlar ve sağlık personeline hastanın medikal         durumu, geçmişi hakkında son derece zengin bilgi sunularak devam eden         tanı ve tedavi süreçleri daha geniş bir perspektif ve zengin bilgiye         dayanılarak sürdürülür.       
              İhtiyaçlar önceden bilinir ve gerekli önlem alınır...
              Bu işlemler sürerken tüm departmanların ilaç ve malzeme stokları anlık         olarak takip edilip, eczane tarafından tedariki sağlanır.       
      
              Karmaşık işlemler bile son derece nettir ve hesaplamalar hatasızdır...
              Kurumlarla olan cari ilişkiler anlık olarak takip edilip, bu ilişkileri         düzenleyecek çeşitli raporlar, evraklar hazırlanabilir, esnek hakediş         sistemiyle doktor hak edişleri hızlı ve zahmetsizce hazırlanır.       
      
              Kuyruklarda bekleyen hastalar görmezsiniz...
              Tasarımı ve teknolojik altyapısı sayesinde binlerce hasta dosyası ve         arşiv bilgilerine saniye mertebesinde bir hızla erişim sağlanır. Bu         nedenle hasta kayıt ve bilgilendirme son derece hızlıdır.
                      
         

              Bilgiye ulaşmak için mesai harcanmaz...
              Detaylı analiz ve esnek raporlama özelliğiyle her türlü bilgiye         kullanıcının da belirleyebileceği sıralama, gruplama ya da filtreleme         olanaklarıyla erişim sağlar.       
      
      
              Tetkik sonuçlarınızı beklemezsiniz onlar evinize gelir...
              Gerekli güvenlik ve gizlilik ilkeri gözetilerek hastaların internet         üzerinden her türlü analiz ve tetkik sonuçlarına ulaşmaları sağlanır.              
      
              Aynı bilgiler tekrar tekrar girilmez...               
              Tüm stok ve cari işlemleri, personel ve doktor ödemeleri sistem içinde         takip edilip, tam entegre muhasebe sistemi ile resmi defterlere         yansıtılabilir, entegre personel sistemiyle bordrolar hazırlanabilir.              
      
      
              Yani bir sağlık işletmesinin ihtiyaç duyacağı tüm medikal ve finansal         bilgi işlem altyapısı, gerek ön büro gerek arka bürosuyla tam entegre         bir şekilde tek bir program tarafından sağlanır. 
         

                      Bilimsel Kayıt Sistemi
        Bir hastaya ait tüm medikal bilgiler tek bir medikal dosya içerisinde         kategoriler halinde ve kronolojik sırayla kaydedilir.
        Bu dosya içerisinde hastanın tüm muayeneleri, ameliyatları, yatışları,         verilen ilaç ve tedaviler, tetkikleri, reçeteleri sınıflandırılır ve         arşivlenir.
        Bu medikal kayıt sistemi uluslararası hastalık kodları ve         sistematiklerine uygun olarak yapılır. Bu nedenle geriye dönük analiz ve         araştırma amaçları için kullanılabilir.
        Yeni bir tedavi sürecinde sağlık personeline yardımcı olacak zengin bir         veritabanı oluşturulur.
        Bu veritabanına tüm doktorlar belirlenen yetkiler çerçevesinde         erişebilir.
        
        Kolay Kullanılabilen Muayene Kartları
        Muayene kartı yakınma, öykü, fizik-bakı, tanı ve tedavi bilgilerinin         ayrı ayrı ve sınırsız uzunlukta girilebildiği kullanımı son derece kolay         bir formdadır.
        Temel düşünce ve hedef doktorun muayene kartını doldururken hastayla         arasında kopukluk olmasının önlenmesidir.
        Bu nedenle muayene kartları doktorun klavyede tek bir tuşa basmaya gerek         duymadan doldurabileceği şekilde tasarlanmıştır.
        Tüm alanlar önceden tanımlı şablonlar kullanılarak hiç yazı yazılmadan         doldurulabilir.
        Ayrıca her bölüm için sınırsız sayıda muayene sorgu şablonu         hazırlanabilir. Böylece muayene sırasında sorulabilecek sorular ve         bunların olası yanıtları önceden tanımlanarak doktorun kullanımına         sunulur.
        Muayene kartları doktora hasta takibini yıllarca zorlanmadan         yürütebilmesi için klinik izlem içermektedir.
        Muayene kartları iki dille çalışmaya olanak tanır. Muayene kartındaki         tüm alanlar için alternatif bir dille de kayıt tutulabilir. Ayrıca         alternatif dilde kolay ve hatasız bilgi girişi için şablonlar da iki         dilde tanımlanabilir.
        Ayrıca muayene kartı içerisinden hastanın tüm tetkik sonuçlarına,         medikal dosyasına, kimlik bilgilerine rahatça erişilebilir.
        Muayene dosyasından çıkmadan tektik, uygulama istekleri yapılabilir. Bu         istekler ilgili bölümlere anında iletilir.
        
        Tüm Uygulamaların  Kaydı ve TakibiHastaya uygulanan medikal         işlemler ve yararlandığı hastane hizmetleri bu bölümde tutulur. Örneğin         hastanın yararlandığı ambulans hizmeti bu karta detayları ile kaydedile         bilir.
        Doktor, tedavi süreci içerisinde hastaya bir enjeksiyon yapılmasını         isterse muayene kartında bir uygulama olan enjeksiyonu seçer ve         enjeksiyon içerişi ve uygulama şekli gibi detayları belirtir.
        İşlemin uygulanacağı bölümü belirtir ve bu işlem bölümün bekleyen         uygulama listesinde belirir.
        İşlem tamamlandığında bölüm tarafından tamamlandı olarak işaretlenir.         Doktor talep ettiği uygulamaların durumlarını hastanın medikal         dosyasında takip edebilir.
        
        Yatan Hastaların Özenli Bakımı
        
Servislerde yatmakta olan hastaların hangi serviste, hangi oda         ve yatakta yattıkları takip edilir.  
        Yatan hastalar için yatış ve çıkış notları, varsa yemek menüleri bu         bölümde belirtilir.
        Ayrıca her hastanın günlük tedavi tabelası ve ölçüm takip tabelası         bulunur.
        Hastanın günlük rutin ölçümleri örneğin tansiyon, şeker gibi değerler         buraya işlenir.
        Doktor kendi bilgisayarından bunları her an takip edebilir.
        Hasta için bir tedavi tabelası oluşturarak, hastanın o gün alacağı         ilaçları ve yapılacak uygulamaları belirtir.
        Bu bilgiler servis sağlık personeli tarafından görülür.
        Saatlik uygulama ve ilaç listeleri izlenir, uygulanır ve tamamlandı         olarak işaretlenir.
         
        Ameliyatların Detaylı Bilgileri
        
Hastaların geçirmiş oldukları ameliyatlar, ameliyatın türü,         süresi, ameliyat ekibi gibi bilgiler bu bölümde bulunur.  
        Ayrıca anestezi, muayene ve şekli, ameliyat öncesi hazırlık işlemleri         detaylı olarak kaydedilir.
        Ameliyat öncesi, ameliyat anı ve sonrasında çekilen fotoğraflar         kaydedilebilir.
        
        Eczanenin Tam Otomasyonu
        Hastalara, hastane içinde verilen ilaçlar bu bölümde takip edilir.         Servisler ve bölümler hastane eczanesinden ilaç talebinde bulunabilir.         Bunlar eczane tarafından karşılanır ve bölüm stoklarına geçer.
        Ayrıca ilaçlar gerektiğinde muadilleri ile değiştirilebilir.
        Servis stoklarının sürekli sabit tutulması istenirse hastalara verilen         ilaçlar için otomatik talep oluşur.
        Eczane ve bölümlerin ilaç stokları anlık olarak takip edilebilir.
        
        Medikal Cihazlara Başlantı
        Medisoft bir çok medikal cihaz ile haberleşme ve veri alma yeteneğine         sahiptir. Bu sayede tetkiklerin çoğu otomatik olarak hasta dosyasına         aktarılır hem veriler hem de görüntüler dijital olarak arşivlenir.
         
        Internet Üzerinden Erişim
        Medisoft ile hastaların tetkik ve raporlarının ve diğer bilgilerinin         internet üzerinde izlenmesi mümkündür. İstenen bilgiler oldukça güvenli         bir yapıda ve şifreli giriş izniyle  webe açılabilir; dolayısıyla         hastalar tetkik ve tedavi süreçlerini hastane dışından internetten         izleyebilirler.
         
        Laboratuvar İşlemleri (Tetkik)
        Hastane laboratuarlarında ve radyoloji servisinde yapılan tetkikler         sistemde kaydedilir.
        Tetkikler bunların rapor şablonları, yapılması gereken ölçümler,         ölçümleri yaş ve cinsiyete bağlı referans değerleri tanımlanarak sonuç         raporlarının hızlı ve düzenli bir şekilde çıkartılması sağlanır.
        Yapılan tetkikler hasta medikal dosyasına ve muayene kartlarına da         işlenir. Böylece yazılı evrak kullanılması gereği ortadan kaldırılır.        
        Sistem referans değer dışında kalan ölçümler için sağlık personelini ve         doktorları uyarır.
        Yapılan tüm ölçümler için kronolojik geçmiş görüntülenebilir. Böylece         klinik izlem altındaki hastaların zaman içerisindeki ölçümleri bir arada         izlenebilir.
        
        Diyaliz
        Diyaliz merkezleri ve hastane diyaliz üniteleri son derece kolay         kullanılan ve detaylı bir diyaliz ünitesi takibi sağlar.
        Diyaliz hastalarının diyaliz dönemleri, ilaç stokları, tetkikleri kayıt         altında tutulur. Ünite doluluk durumları ve rezervasyonlar takip         edilebilir.
        
        Hızlı ve Kolay Hasta Kayıt, Arama
        Danışma personeli hastaların detaylı kimlik bilgilerini rahat ve hızlı         bir biçimde kaydedebilir.
        Hastanın kimlik bilgileri dışında, fotoğrafı, adres bilgileri, fatura         bilgileri ve medikal öz geçmişi kaydedilir.
        Hastalar için kara liste ve VIP tanımlaması yapılabilir.
        Bunlarla ilgili notlar alınabilir.
        Bu notlar hastanın danışmaya ilk başvurduğu anda personelin uyarılmasını         sağlar.
        Hasta kayıtlarında hastanın fotoğrafı bulundurulabilir. İstenirse         hastaya kimlik kartı çıkartılabilir. Barkod ya da manyetik kimlik kartı         desteği sayesinde hastanede işleyişin daha hızlı ve hatasız olması         sağlanır.
        
        Detaylı ve Pratik Hesap Takibi
        Her hasta için istenilen sayıda hesap dosyası bulunur.
        Dosya içinde hastanın medikal kayıtlardan kaynaklanan borçları,         ödemeleri bulundurulur.
        Hesap dosyaları istenirse her hasta için 1 adet, hastanın her gelişi         için ayrı ayrı ya da sevk bilgilerine göre açılabilir.
        İstenirse bir hastanın birden fazla hesap aktif hesap dosyası olabilir.         Borçlar istendiğinde başka hesap dosyalarına aktarılabilir, dosyalar         birleştirilebilir.
        Her hesap dosyası bir ödeme kurumu içerir.
        Ödeme kurumu hastaya uygulanacak olan fiyatları, indirimleri belirler.         İşlemler için hastanın ve kurumun ödemesi gereken tutarlar anında ve         hatasız olarak hesaplanır.
        İstendiğinde yetki dahilinde ek indirim ya da elle fiyat düzenlemesi         yapılabilir.
        Hasta ve kurum tutarları istenen oranlarda yeniden hesaplatılabilir,         hasta katılım payı hesaplatılabilir.
        Fatura ödemelerinin yapılıp yapılmadığı takip edilebilir.
        Böylece doktor hakedişlerinin zamanında ve hatasız verilmesi sağlanır.         Kurum cari hesapları kolaylıkla takip edilebilir. 
        
        Ödeme Alma
        Hasta ve kurum bakiyeleri görülüp, işlemler bazında ya da toplu olarak         ödeme alınabilir.
        Hesap dosyası istenilen kurla takip edilebilir.
        Ödemeler hesap dosyasından bağımsız olarak istenilen kurda alınabilir.         Çapraz kurlar kullanılarak hatasız ve hızlı döviz tutarı belirlenmesi         sağlanır.
        Avans seçeneği ile ara ödemeler alınabilir, dosya kapanışında bu         avanslar kullandırılır.
          
        Esnek ve Gelişmiş Faturalama
        İstenilen dil ve kurda hesap özeti ve fatura yazdırılabilir.
        Faturalar istendiğinde detaylı ya da özet alınabilir. Örneğin tüm ilaç         ve malzemeler tek kalemde geçilip hekimlik hizmetleri detaylı         gösterilebilir. Tek satır fatura verilebilir.
        KDV dahil ya da hariç hesap özeti ve fatura çıkartılabilir.
        Faturada hasta katılım payları, satır ve toplu indirimler istenilen         detayda gösterilebilir.
        Hesap dosyasının tamamı faturalanabileceği gibi istenen belli bir kısmı         da içinde hesap özeti ya da fatura çıkartılabilir.
        
        Vezne Kontrol ve Takip
        Her vezne personelinin almış olduğu ödemeler kendi ismine günlük         kasasına kaydedilir. Kasa kapatılırken nakit, kredi kartı, çek, senet ya         da kredi hesabına yapılan tahsilatlar, yapıldıkları kurlarla birlikte         raporlanarak detaylı bir kasa analizi yapılır. Kasalar kapatılarak ana         kasaya devredilirler.
        
        Hatasız ve Düzenli Doktor Hakedişleri:
        Doktorlar hastaya uygulanmasını istedikleri ya da kendileri         uyguladıkları işlemlerden tanım dikkate alınarak hakediş alırlar.
        Hakedişler sabit tutar ya da oran olarak tanımlanabilir.
        Her doktor için ayrı hakediş tanımları yapılır.
        Hangi işlemlerden ödeme alınacakları belirtilir.
        Hakediş dönemleri için hakediş kartları tanımlanır.
        Doktorun dönem içi işlemleri hakedişleri hesaplanır.
        Bunların kurum ya da hasta ödemesi yapılıp yapılmadığı göz önüne         alınarak istenildiği gibi hakedişi hesaplanır.
        Doktora sabit hakediş tanımlanabilir.
        KDV ve stopaj hesaplamalarda kullanılabilir.
        Her doktor için detaylı hakediş raporu ve bekleyen hakediş raporu         verilebilir.
        Hakediş raporlarında dönemden gelen ve geçmiş dönemlerden gelen         hakedişler detaylı olarak gösterilir.
        Toplu hakediş listeleri alınabilir.
        
        Fiyat Tarifeleri ve Kurumlarla Kolay Çalışma
        Hastanede uygulanan tüm işlemler için detaylı bir fiyat listesi         tanımlanır. Listede her işlem ya da malzemenin hem medikal hem de         finansal olarak nasıl değerlendirileceği belirlenir.
        Listelerde altı farklı temel fiyat bilgisi bulunur. Diğer kurumlara ait         fiyatlar bu altı listeden formüllerle üretilir.
        Fiyatlar TTB, Bütçe Planlama Komisyonu ve TEB fiyat listeleri ile         internet üzerinden eşleştirilebilir.
        Barkod otomasyonuna imkan tanır.
        Fiyatlar istenilen döviz cinsinde olabileceği gibi puanlama yöntemini de         destekler.
        Fiyat listesini kaynak alan tarifelerde çeşitli gruplar için ya da         işlemler bazında fiyat ya da indirim oranları belirlenebilir.
        Ayrıca kurum ve hasta tutarlarının hesaplanması için gerekli         parametreler tanımlanır.
        Bir tarife istenirse birden fazla kurum tarafından kullanılabilir.
        Kurumlar bağlı oldukları tarife ile hesap dosyasındaki tutarların         belirlenmesini sağlar.
        Her kurum için kesilen faturalar sistemde takip edilir. Bunlar için         hesap özetleri alınabilir.
        
        Çok Ambarlı Stok Takibi  
        Eczane ve alt depoların(servisler, poliklinikler) ilaç ve malzeme         durumları sistemde anlık olarak izlenir.
        Hastaya uygulanan tüm ilaç ve malzemeler kaydedildiği için alt depoların         o anki stok durumları izlenebilir.
        Servis ve poliklinikler eczaneden ilaç ve malzeme talep edebilir.
        Bu talepler karşılandığında depolar arasındaki stok hareketleri otomatik         olarak oluşur.
        Ayrıca alt depo stokları sabit tutulmak istenirse alt depolardan         hastalara ilaç ve malzeme uygulandığında eczane talepleri otomatik         olarak oluşturulur.
        
        Raporlama
        Tüm servisler tarafından girilmekte olan işlemler ve toplanan bilgi         ayrıntılı raporlama sistemi sayesinde kullanıcı zengin analizler olarak         döner.
        Hastane, operasyon, hasta, personel ve finansal anlamda geniş bir detay         içeren ve işletme için gerçek birer gösterge olacak raporlar alınabilir.          
        
        Açık raporlama sistemi var olan raporlarda istenilen değişiklikleri         yapılmasına ya da kullanıcı ihtiyaçlarına göre yeni raporlar         üretilmesine olanak tanır.
        Tüm raporlar yazıcıdan çıktı alınabildiği gibi, Excel’e, Web’e ve başka         programlar tarafından da kullanılması için XML dosyasına gönderilebilir.        
        
        Entegre Muhasebe Sistemi
        Medisoft arka ofiste çalışan iyi bir muhasebe ve finansman programına         sahiptir. Bir ticari pakette olan tüm modüller :   
        kasa, banka, çek senet, faturalama, çok ambarlı stok takibi, üretim ve         maliyet analizleri bu arka ofis sistemi içerisinde vardır.
         
        Hastane içerisinde yapılan tüm işlemler  yeniden veri girmeden muhasebe         sistemine yansır. Böylelikle fatura kontrolü, tahsilatlar ve stok takibi         anında ve kolayca yapılmış olur.
        
        Yabancı Hasta ve Turizm Bölümü
        Medisoft yabancı hastalar için çok dilli ve dövizli bir çalışma şekli         sunar. Uluslarası sağlık kurumlarının ve sigortaların istediği şekilde         fiyatlandırmalar yapar ve istenilen formatlarda çıktıları otomatik         hazırlar. Turizm sektörü için otellerden gönderilen hastaları, onlarla         yapılan özel personel anlaşmalarını, gönderilen veya otelde bakılan         hastalara ait cari hesapları, komisyon oranları ayrıntılı şekilde tutar         ve takibini yapar.
        
         

                      Hastane Modülü:
                      Tıp Merkezi Modülü:
                    Poliklinik Modülü:
www.talyabilisim.net