amerikan ingiliz ve türk başbakanları birgün ekonomi için toplantı yapmışlar toplantı bitmiş basın toplantısı başlamış ilk olarak abd başkanına sormuşlar ekonomik alanda neler yapacaksınız başkan bir güzel anlatmış 2. soru olarak memur maaşları ne kadar der gazeteciler abd başkanı yine cevap verir:Valla ben memura en az 2000 dolar veririm. 1000 doları ile geçinirler. Geri kalan 1000 doları ne yaparlar, nerede harcarlar, hiç sormam.
Gazeteciler aynı soruyu İngiltere başbakanına da sormuşlar. O da cevap vermiş:
Ben, memuruma ortalama 3000 sterlin veririm. Geçinmesi için 2000 sterlin yeterli. Artan 1000 sterlini ne yapar, nerede harcarlar, sormam, beni hiç ilgilendirmez.
Her ikisinden bu cevapları alan gazeteciler, aynı soruyu bizim başbakana da sormuşlar.
- Valla, demiş bizimki, Türkiye´de bir memurun geçinebilmesi için en az 1000 tl lazım. Ama ben taş çatlasın 400 veriyorum. Geri kalan 600 tlyi nereden bulurlar, nasıl geçinirler beni ilgilendirmez...
memur maaşları
Son Düzenleme: umut101010 ~ 25 Mart 2009 15:38
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
bu eskidende vardı(kimbilir kaç senelik )
Ayrıca benim duyduğumda sonu
Geri kalan 600 tlyi nereden bulurlar, nasıl geçinirler bizde bilmiyoruz.
du
ama genede güzel
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj
Evet kesinlikle doğru memur'un maaşı çok düşük düzeyde gülünücek düzeyde ondan gülüyorum vallahi
Bunlara oy verecekler hiç bu durumları görmez yani
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,103 mesaj
benim babamda memur gerçekten maaşlar az devlete hizmet edenlerin hak ettikleri ücretler değil