Ya merak ettim.Su şişesinin içinin yüzde 80 nini su doldurmuştum.Düz bir şekilde buzluğa koydum.Yarın almaya gittiğim full donmuştu(başka ne olacaktı ki:D)Sonra diğer yüzde 20 sini su doldurdum.10 dk bekledim.Doldurduğum su sıcaktı ve suyun sıcaklığı hiç değişmemişti.
Kim bu olayı bana bilimsel bir şekilde açıklayacak?
Merak Su Şişesi
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
308 mesaj
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Alınan ısı verilen ısıya daima eşittir ve mutlaka ısı alış-verişi olmuştur. Yeterli zaman geçmediğinden siz hissedememişsinizdir. Yoksa termometre ile ölçseydiniz fark olduğunu görürdünüz.
OP Yıllanmış Üye
308 mesaj
hayıır en az 5 dk beklediğime eminim...
Son Düzenleme: taliptako ~ 14 Ağustos 2009 21:18
Yıllanmış Üye
3,720 mesaj
Bunun bilimsel açıklaması şöyledir. Normal koşullar altında alınan ısı verilen ısıya eşittir. Fakat bunun süresi madde mikatarınada bağlıdır. Teorik olarak %80 i dolu şişenin donduğu sürenin 4'te biri kadar bir süre beklemelisiniz. Ayrıca %100 bir ısı alış-verişi olmuştur. Fakat bu 1 derece midir 5 derece midir bunun hesabı madde miktarına bağlıdır :)
Yıllanmış Üye
249 mesaj
Bunun bilimsel açıklaması şöyledir. Normal koşullar altında alınan ısı verilen ısıya eşittir. Fakat bunun süresi madde mikatarınada bağlıdır. Teorik olarak %80 i dolu şişenin donduğu sürenin 4'te biri kadar bir süre beklemelisiniz. Ayrıca %100 bir ısı alış-verişi olmuştur. Fakat bu 1 derece midir 5 derece midir bunun hesabı madde miktarına bağlıdır :)arkadaşım dediği gibi aynen normsl koşullaerda alınan ısı werilen ısıya eşittir
Yıllanmış Üye
1,217 mesaj
Çok küçük dahi olsa ısı kaybı olmuştur.
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj
arkadaşların da dediği gibi suyun %80 ini dondurduğun sürenin %25 i kadar beklemelisin