bu soruyu bizim okulun anket bölümüne "meraklısına soru" diye asmışlar ben uğraştım fakat çözemedim. çözebilen varsa çözümlü olarak gösterebilir mi ?
meraklısına zor bir soru :)
hiç kimsenin fikri yok mu ?
ikizkenar üçgen olduğunu buldum, başka bişi bulamadım
urkatatikizkenar üçgen olduğunu buldum, başka bişi bulamadımonu ben de buldum x nedir ben onu soruyorum. bizim hoca bayağı bi kazık hazırlamış soruyu. lütfen bu konu hakkında bilen birisi warsa yazsın
arkadaşım çok uraştım çıkmıyor. yanlız soruda eksiklikler var. mesela ABC ikizkenar üçgen ve AB=AC eşit. soruların yanında böyle bilgiler yazar.açıları falan söyler. sorunun yanındaki bilgileride yazarsan çözmemiz daha kolay olur.
TBCMagicBen x icin 36 diyorum ....sallamışın gibime geliyorEs kenar ücgen: ABD benzer ACD (AB = AC ve AD = AD)
Tepe acisi A = 180 - 36 - 36 = 108
ve
C'de üst aci 6 ve B'de üst aci 12 ise
o zaman tepe acisi 2x + x = 108 derece (oldugunu düsünüyorum)3x = 108 -> x =
ikizkenar üçgen olduğunu nerden çıkardın?
İkizkenar Üçgen:
Herhangi iki kenarı ve o kenarlara ait iki taban açısı eş olan üçgendir.
a) En önemli özelliği; üçüncü kenara (eş olmayan) alt yükseklik, açıortay ve kenarortay aynıdır.
b) Yine önemli bir özellik olarak; Hangi kenara eşse, o kenarlara ait yükseklikler, açıortaylar ve kenarortaylar birbirine eştir. (Tersi de doğrudur.)hay sizi okutan hocaya
Son Düzenleme: aapociapo ~ 06 Mart 2009 10:35
Matematiği Yapamıyoruz Bide Geometrimi Çıktı Ya Hayatta Anlamam BeN Walla ...
Cevap 66 olabilir beyler pek geometriden anlamam ama...
Matematik sorularında geometriyi hiç sevmem keşke başka bir soru olsaydı...
o kadar zekı olsam fabrıkada calışmazdım
ck199124 olimpiyat sorusudur arkadaşlar çember çizilerek çöçembere falan gerek yok ben soruyu çözdüm(hemde kendim)Son Düzenleme: tayartekin ~ 06 Mart 2009 17:52
dikkat edersenin açı kenar açı benzerliği var
180-12=168
168/2=84
108-84=24
paintten çizdim resim güzel çıkmadı kusura bakmayın çoğunuz anlamıştır herhalde. işte bu kadar...