Merhabalar...

hkcmd
08-10-2009, 23:11   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
62 mesaj

Merhabalar arkadaşlar... Ben bilgisayarlarla çok ilgileniyorum. Bir visual basic kitabı aldım ve yavaş yavaş okuyorum.. İdeal mesleğim sorulduğunda bilgisayar mühendisi olmak istiyorum demek istiyorum ama kafama takılan bazı şeyler var..
İlki ben çok iyi bir sayısal zekaya sahip değilim..Bu iş benim için uygun mu bilmiyorum.. Çünkü çevremin de etkisiyle bu işin sayısal zeka gerektirdiğine inandım :).. Bu beni rahatsız ediyor.
Öbür taraftan, belki azmimle bunları aşarım diyorum. Fakat ne yapsam bilemiyorum.. Yardımınıza ihtiyacım var arkadaşlar.. Henüz 8. sınıfa gidiyorum. Ve teknik meslek lisesine giremem :) Puanım el vermiyor.. 
Bir seçenek de bu işi hobi olarak yapmak.. Çünkü zevk alıyorum.. Blgisayar mühendisliği sadece yazlım değil bunu da biliyorum ve  elektronik için çok zor diyorlar.. Lütfen yardımcı olun...

loseface
08-10-2009, 23:30   |  #2  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj

Aynen arkadaşım sayısal zeka biraz ön planda olur eğer Mühendis olmak istiyorsan.Yok ama programcı olmak istiyorsan olursun onda genelde yazılımla uğraşılıyor.Tanıdığım iki üç tane abi var.Biri İtü bilgisayar mihendisliğinde okuyor kendisi okulu bırakmak istiyor:)SEni soğutmak istemiyorum ama mühendislik çok zor diyorlar bide sayısal zekam yok diyorsan bence hobi olarak kalsın

loseface
08-10-2009, 23:31   |  #3  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj

Bi not daha  eklemek istiyorum geçenlerde FBI 3 tane ilkokul mezunu türk hackeri arıyordu kırmızı bülentenle:)
Yani okul sadece aracı önemli olan araştıram ve öğrenme cabası

hkcmd
09-10-2009, 00:24   |  #4  
OP Üye
62 mesaj

yorumun için saolsın kardeşim.. Öyle kalması bence de daha isabetli bir karar.. Şu sbs notlarının hesaplanışının formülünü verseler elime kasıp kavuracam ortalığı ama.. :D

Erhan Tiryakioğlu
10-10-2009, 19:41   |  #5  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

Ya Benimde İstediğim MEslek Aslında Bilgisayar Mühendisliği Ama MAtematikten Hiç mi Hiç Anlamıyorum Matematik Öğretmenim benim Yakından Akranbam :) Ama Hiç Artı Puan Vermiyor Versede Ben İstemem Max. 3 Düşüyor :(

Bende 8.sınıfa Gidiyorum Donanımdan Bayaa bir Anlıyorum Allah'a Şükür ama ... Yazlılmda Bayaa İyi Yani Zaten Forma Takılanlar Bilir :)

Bende 384 Ortalamam benim Bende Sağlık MÖEslek Lisesi Seçecem Tabii Bu Senede 385 den Aşağı Almazsam :)

eolos
10-10-2009, 20:53   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

Ben bilgisayar müh son sınıfta okuyorum. Bazen zor diyorum... bazen de iyiki okuyorum diyorum. Matematik müh için olmazsa olmazlar arasındadır. Bunu iyi bilmen gerekir. Ve diğer arkadaşlarında dediği gibi sadece yazılım değil aynı zamanda düşünme sanatıdır. Bir olayla karşılaştığında. Aldığın eğitim sayesinde çok yönlü düşünebilirsin.  Bunu söyle düşün ilgilenen herkez iyi kötü program yazar ama herkez gerektiği gibi yazamaz o programı.Çünkü yeteri kadar düşünemez. Aynı şekilde bilgisayar mühendisliğindede bu böyle biraz çaba gösteren herkez mühendis olabilir. Ama herkez gercekten mühendis olamaz.
secim senindir kısacası...