Meslek Seçimi Konusunda Kararsızım

White Horse
18-01-2018, 22:03   |  #1  
White Horse avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Merhabalar ben lise 3 öğrencisiyim web master ile programlamacı olmak arasında kaldım kod yazmayı uygulama geliştirmeyi seviyorum ama derinlemesine kodlama yazmak bazen beni yorabiliyor.

web yazılımı biraz daha bana kolay geliyor ama ilerde iş bulabilir miyim ? yada ben sektöre atılana kadar hala piyasa da iş veren kalır mı ? sonuçta her geçen gün biraz daha ileri gidiliyor ve işler daha da kolay hemen yapılabilir hale geliyor.

Bir de hayalimde kendi işimi kurmak var bunu göz önüne aldığımızda benim yolum nereye çıkıyor bunun cevabını alırsam memnun kalırım :) .

yavuzcihanozyurt
23-01-2018, 11:18   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 4
31 mesaj

Yazılım sektörüne girince, sevdiğin yöne doğru ilerlersin. Eğer ne yapmalıyım, ne etmeliyim dersen olduğun yerde kalıp ilerleyemezsin. Sen bilgine bilgi katmaya, yeni şeyler öğrenmeye devam et. Web yazılım, masaüstü yazılım, mobil yazılım gibi yazılımın alt dallarında hangi konuda uzmanlaşacağına biraz daha sonra karar verirsin. Kendin deneyimleyip, kendi yolunu bulursun.

Şu var ki,  eğer hali hazırda yazılım geliştiren biriysen, bu alt dallardan birinden diğerine geçmen zor olmaz. Mesela Web yazılım üzerine çalışmalar yapıyorken, Mobil Oyun yazılımına geçebilmen mümkün. yani bir yerde saplanıp kalmıyorsun.

Kendini geliştirdiğin takdirde gerek yurt içi, gerek yurt dışı iş bulabilmen mümkün. Fakat bu tip belirsiz detaylara takılırsan, seni engellerler.