Messenger Durumunuzu Sürekli Meşgul'de Tutmayın!

tolter
04-05-2009, 13:29   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,603 mesaj

Sadece çıkan seslerden ve ekranın sağ alt köşesindeki uyarı pencerelerinden rahatsız olduğunuz için Windows Live Messenger durumunuzu sürekli Meşgul'de tutuyorsanız, bunun pek de doğru bir kullanım şekli olmadığını bilmelisiniz.

Sürekli "Meşgul" durumda kalmak yerine bu uyarı ve sesleri mümkün olduğunca kapatıp durumunuzu "Uygun", gerektiğinde de "Meşgul - Dışarıda (Boşta) ya da Çevrimdışı görün" şeklinde ayarlamanız önerilmektedir. (Aslında uzun bir süre yalnızca "Meşgul" durumunu kullanmış bir kullanıcı olarak bunu ben öneriyorum.)

Windows Live Messenger > Araçlar > Seçenekler > Uyarılar ekranına gelin ve seçenekleri aşağıdaki resimde gösterilen şekilde işaretleyin:

Sesler konusunda da tercih size kalmış. Ya bütün sesleri kapatmanızı ya da yalnızca titreşim sesini açık bırakıp diğer sesleri ('Ses çalma' seçeneğini seçerek) kapatmanızı öneririm.

Windows Live Messenger > Araçlar > Seçenekler > Sesler ekranına gelin ve seçenekleri aşağıdaki resimde gösterilen şekilde işaretleyin:

Şimdi de bilgisayar başında olmadığınızda durumunuzun otomatik olarak "Dışarıda" gösterilmesi için WLM > Araçlar > Seçenekler > Kişisel ekranındaki ayarları aşağıdaki gibi yapın (Varsayılan olarak ayarlar zaten bu şekilde olmalı):

Böylece bir tam ekran uygulaması (bilgisayar oyunu, film, ekranın tamamını kaplayan başka bir program vs) açık olduğunda durumunuz otomatik olarak "Meşgul" gösterilecek. Size ileti gönderen kişi de onu beklettiğinizi düşünmeyecek. Çünkü gerçekten de meşgul ya da iletileri okuyamayacak durumda olduğunuz için durumunuz "Meşgul" ayarlı olmuş olacak.

Durumunuzu "Uygun" olarak tutmanızın bir diğer avantajı da 5 dakika kadar (değiştirilebiliyor) bilgisayarı kullanmadığınızda durumunuzun otomatik olarak "Dışarıda" ('Boşta' : Bir yama ya da eklenti yüklediğinizde PC'nin kullanılmamasından dolayı 'Dışarıda' olarak belirlenen durum 'Boşta' olarak gösteriliyor) gösteriliyor. Bu da karşınızdaki kişiyi bilgilendirmek açısından önemli.

Sonuç olarak; sürekli "Meşgul" göründüğünüzde size ileti gönderen kişiler gerçekten de meşgul olup olmadığınızı, PC başında olup olmadığını bilemezler ve kişi listenizde o kadar zaman boyunca meşgul olamayacağından emin olduğunuz onlarca kişiyi "Meşgul" görmeniz sizin açınızdan da sinir bozucu bir durum olmalı.

Bu nedenle WLM ayarlarınızı bu makalede anlatıldığı gibi değiştirin ve sürekli "Meşgul" durumda Windows Live Messenger kullanan kişilere bu makaleye göz atmalarını önerin.
http://www.msxlabs.org/forum/neu ... gulde-tutmayin.html

mesut_illegal
06-05-2009, 14:52   |  #2  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
810 mesaj

teşekkürler önerin için :)

gelefsane
06-05-2009, 15:56   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
353 mesaj

evet mantıklıca ama ben sürekliçevrımdışı görün dediğimden konuşulacak elemanlarla konusuyırum konuşmak istemediğimdende kurtulmuş oluyorum en iyisi valla...

jupiter65
06-05-2009, 17:27   |  #4  
jupiter65 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
1,172 mesaj

Sağol, ayarladım.

Mustafa Akın
06-05-2009, 21:47   |  #5  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Öneri için sağol, ama bilgisayarda, sırf MSN için durmam ben, o yüzden hep meşgul yazarım.

xmenevren
06-05-2009, 22:43   |  #6  
xmenevren avatarı
Yıllanmış Üye
916 mesaj

benim için sorun yok meşgul olmamda zaten fazla takılmıyorum msn ne.artık bayat geliyor.yinede bilgilendirdiğin için saol

loganwolverine
06-05-2009, 22:47   |  #7  
Yıllanmış Üye
944 mesaj

2 hafta önce kullanmayı bıraktım tamamne ne messenger sorun oluyor ne de arkadaşlar can sıkıyorrrr

L-eopar17
08-09-2009, 12:53   |  #8  
Üye
61 mesaj

teşekkürler..