arkadaşlar bir şeyin farkına vardım, herhangi bir hacker sadece senin şifreini biliyorsa hotmail adresini tamamen ele geçirebiliyor. önce inbox a girip 'more information about account' yapıyor ve gizli sorunu herşeyini değiştirebiliyor. gizli soruyu gizlemenin veya personal informations u bir yolu var mı???? varsa anlatırsanız çok sevinirim...
messenger gizli soru!!
arkadaşlar kimse birşey bilmiyor mu bunun hakkında, yada koca microsoft şirketi bir şey yapamıyor mu?
1. sifre zaten herseyi gizlemeye yarayan asıl korumadır. onu bilen tabiki dogal olarak herseyi ele gecirir. gizli soru falan filan o sifreyi unutanlar icin. sifreyi orendikten sora o sorunun pekte bi onemi kalmaz. bunumu yeni anladın.
2. gizli soruyu gizlersen sen nası gorceksinki? gizli soru zaten sifremi unuttum diyince anca gosterilebilio. e onuda gizledikten sora tekrar neyle acıcaksın? ne bicim bi sorudur bu. ayrıca kişisel bilgini girmedende eposta hesabı alabilirsin. gercek adını soyadını adresini numaranı falan yazman gerekmio.
3. Microsoft naapsınki bu konuda. adamlar güvenli sifre olusturmada yardım saglıo, gizli soru veya baska bi eposta hesabıyla calısmayı saglıo, ayrıca icerik sifreleme yonetmleriyle hesabın uzaktan izlenmesini engellio...
arkadaşım ben onu kastetmiyorum, ayrıca gizli sorunu sadece şifremi unuttumda görmüyorsun, eğer inbox a gider ve soldaki more informations about account a tıklarsan görürsün secret question vb şeyler gelir karşına , ha 2. bir adım yapman lazım onları görmek için o da yine şifreden geçer. bu demek oluyor ki ya 3 kademeli bir şifre yapılmalı, ya da gizli soru mail box da değil de daha güvenli bir yerde saklanmalı. ben bunu soruyorum... eğer bilen varsa cevaplasın.
ya adam zaten sifreni orenmis gizli soruyu nabıcan ya. hesabı calan adam onu uzun süre kullanıcakmı sanki. ne icin caldıysa isini halleder bırakır(artık hesabımı cokertir, o hepsatan millete bisimi yollar ona kalmıs....) gizli sorunu hesabından gorebildigini bende biliorm. ayrıca epostalar ayrı, ayarına ayrı soruna ayrı sifremi koycaklar, senin hesabında derin devlet sırlarımı var? cok gizli uluslar arası onemli dosyalarmı var? son teknoloji ürünlerin yapısımı var neyi koricak ole 3kademeli sifreyle. alt tarafı ücretsiz alınabilen bi eposta hesabı yani....
evet, devlet sırlarım var.
arkadaşlar bilen varsa cevaplasın, buraya tartışmaya gelmedim, bilen varsa anlatsın nasıl ederiz yaparız..
Yapamayız..Çünkü mevcut şartlarda bu gizli soruya şifresiz ulaşma mümkün değil..Microsoft ile görüşüp bu fikrini iletebilirsin..
Bilen olmaz, çünkü mümkün değil..
microsoft a iletebilirim , ama ne kadar dinlerler orası şahibeli.. :)
Daha güvenli olduğuna veya kimsenin çalmak istemeyeceği daha az yaygın bir e-posta servisini kullanabilirsin.
canfer_06microsoft a iletebilirim , ama ne kadar dinlerler orası şahibeli.. :)Ne demek ne kadar dinlerler.Sen hayatında kaç kere microsoftla irtibata geçtin.Microsoft senle anlık ileti yöntemiyle bile iletişime geçiyor.Bi şüphen olmasın bilip bilmedende şaibeli şaibeli konuşma..
Gizli sorunu birisinin görebilmesi gerekir burda yanlış olan bişey yok.Önemli olan soru değil zaten soruya verilen cevap.Sen gidipte soruda hangi takımı tutuyorumu seçip cevabada beşiktaş dersen kek gibi avlanırsın.Ama hangi takımı tutuyorsun sorusuna mesela nokia 7610 yaz bak bakalım onu hangi kişi çözebilir.Eğer ordaki gizli soruyu kimseye göstermemek için gizlersen sen nasıl görmeyi ümit ediyosun.Şifreni unuttuğunda gizli sorudan hesabını kurtarabilirsin peki göremeyince hesabını nasıl kurtarıcan.Zaten msnde benim önerim ikinci eposta adresinizide yazmaktır..
adam senin sifreni ogrenıyorsa devlet sırlarınıda ogrenir ..
sifreyi lutfen adınız ve dogum tarihi yapmayınız .. kardesim bile artık daha karmasık sifreler kullanıyor. ^^
evet şifre önemli şifre adresin anahtarıdır anahtar kapıyı actıktan sonra hacker istediğini yapar
gökhan19arkadaş böyle demiş , gizli sorunu sen tabiiki bileceksin ve kolay bir şey yapmayacaksın ama eğer adam senin şifreni ele geçirirse gizli sorunun cevabını bilmeden de değiştirebilir.ayrıca microsoft un cevabının şahibeli olduğunu söyledim çünkü msn support a bir çok mail yolladım ve 24 saat içinde cevap verileceği yazılıyor ama çoğuna 1-2 gün sonra verildi...umarım anladın.canfer_06microsoft a iletebilirim , ama ne kadar dinlerler orası şahibeli.. :)Ne demek ne kadar dinlerler.Sen hayatında kaç kere microsoftla irtibata geçtin.Microsoft senle anlık ileti yöntemiyle bile iletişime geçiyor.Bi şüphen olmasın bilip bilmedende şaibeli şaibeli konuşma..
Gizli sorunu birisinin görebilmesi gerekir burda yanlış olan bişey yok.Önemli olan soru değil zaten soruya verilen cevap.Sen gidipte soruda hangi takımı tutuyorumu seçip cevabada beşiktaş dersen kek gibi avlanırsın.Ama hangi takımı tutuyorsun sorusuna mesela nokia 7610 yaz bak bakalım onu hangi kişi çözebilir.Eğer ordaki gizli soruyu kimseye göstermemek için gizlersen sen nasıl görmeyi ümit ediyosun.Şifreni unuttuğunda gizli sorudan hesabını kurtarabilirsin peki göremeyince hesabını nasıl kurtarıcan.Zaten msnde benim önerim ikinci eposta adresinizide yazmaktır..
ayrıca yine başka forumdaki birisi şunu önerdi, başka bir e -posta adresine parola sıfırlama linki yolla dedi, gizli sorunuz çalınsa dahi gerei alabiliyormuşsunuz..
hadi o maillin calındı boylecve bi tasla 2 kus muhaua