Forumda metal müzik dinleyenler varmı bnm gibi Iron maiden , metallica
eskilerden pink floyd , deep purple vs dinleyen de varmı ?
ben bazen (elimde olursa dinlerim)[ama bana fark etmez kimi buldum metal de onu dinlerim]
Bu gece Scorpions ile çoştuk mesela.. Hard Rock ağırlıklı, Heavy Metal öğeleri de barındıran efsane grup Türkiye'ye belki son kez geldi.. 50 dakka geç başladığı için konser öncesi baya gerildik ama adamlar sonuna kadar hakkını verdi, konser başladığı andan itibaren her şey unutuldu..
2 saat boyunca hem çoşturdular hem de efsane ballad'larıyla tüyleri diken diken ettiler..
Whitesnake, Def Leppard, Judas Priest, Scorpions derken acaba Türkiye'ye uğrayacak sıradaki efsane kim olur??
CHIP forumdan bu konserlere gidip "hacı" olan var mıdır??
Ühhühühühhühü Ağlamak istiyorum. Bu sene hıcbır konsere gıdemedım. En cokta Metallica konserıne gıdemedım dıye yanıyorum. Hala acısı içimde
Nolii burada:DBiri beni mi çağırdıDream Theater ve Metallica favorimdir.AudioSlave'ide es geçmemek lazım.Metal çalmasalar bile:)
Ben de metal müzik severim Iron maiden, Metallica, Trivium vb. dinlerim. Bu arada System of a down da dinliyorum.
Pentagram-Antisilence-Radical Noise-Bahadır Uludaglar (morıbund oblivion)- almora-neo plast-infected-Self Torture (doru mu yazdım bilmiyom ) hepsi de yerli gruplar arkadaslar bu aralar yerli takılıyorum
Metalci falan değilim ama büyük iştahla dinlerim RAMMSTEIN'ı...
Ben varım favorim Lamb Of God..
Bizdem mtelciyiz :D
Judas Priest, Motorhead, Steel Dragon, Rammstein :D
Woww..!! Gothic Metal olarak ; Nightwish,Epica ve Lacuna Coil diğer genel olarak söylersem Slipknot hastasıym ama Iron Maiden,Slayer ve Rammstein bir daha gelmeyecek efsane gruplardır ki bayılıyorm onlara..Slipknot fanı varsa aranızda seneye Türkiye'ye geliyor :)
Bende genelde metal dinlerim. En çok Metallica(özellikle eski şarkıları mükemmel) bazen system of a down da ara sıra dinlerim.Türk olarakta pentagram ve bence hafif metal sayılan Manga dinlerim.
Metallicanın en sevdiğim şarkısı : http://www.dailymotion.com/relev ... rue-bdo-2004_events
Bu şarkı beni coşturuyor :) Hetfield in performansıda etkileyici aralardaki yeahhhh çığlıklarıda ayrı bir hava katıyor performansa...
in_fectedPentagram-Antisilence-Radical Noise-Bahadır Uludaglar (morıbund oblivion)- almora-neo plast-infected-Self Torture (doru mu yazdım bilmiyom ) hepsi de yerli gruplar arkadaslar bu aralar yerli takılıvay be iyimiş neoplast he
zeynep95hiçAl benden de o kadar. Öleceğimi bilsem ve doktor metal müzik! dinlersen iyileşirsin dese yine asla.!! Üç beş tane zeka özürlüsünün zımbırtısına para verip birde beynimi ...rcem. Hiç işim olmaz. Allaha yakın bana uzak olsunlar.
piRe_Al benden de o kadar. Öleceğimi bilsem ve doktor metal müzik! dinlersen iyileşirsin dese yine asla.!! Üç beş tane zeka özürlüsünün zımbırtısına para verip birde beynimi ...rcem. Hiç işim olmaz. Allaha yakın bana uzak olsunlar.İnsanlar bilmedikleri şeyler karşısında hep ön yargılı olmuşlardır..
Doğru şarkılardan başlanırsa hard rock ve metal müzik insana o kadar keyif verir ki diğer ıvır zıvır popüler şeyleri açıp dinleyemez bile..
Popülerlikten ziyade, sesi ve müziği birbiriyle uyumlu olan ve kulağıma hoş gelen melodileri dinlerim. Bahsedilen tarz ve benzerleri bana isyankar, asilik, kural tanımazlık, baş kaldırma gibi bir hava yansıttığından kesinlikle tarzım değil. Ne yalan söyleyeyim hoşlanmadığım birşey için birilerinin gönlü olsun diye aksini diyemem. Benim anlayışımda müzik, her yönüyle 7 den 70'e hitap edebilmeli. İşte o zaman ben o melodilerin oluşumuna gerçek anlamda bu bir müziktir derim. Metal bence aşırı uç noktada bir tarz. Müzik insanı isyana, karamsarlığa, psikolojik bozukluğa, saygısızlığa, dinsizliğe, satanistliğe züppeliğe itmemeli. Eski tarihlerde ruhsal hastalıklarda tedavi için müzik kullanıldığını her halde hepiniz bilirsiniz. Öyle müzikler vardırki hala eski havasını ve canlılığını korur.
Cem kardeş, ben hiç bir konuda ön yargılı davranmam ve bu bilmediiğim anlamına gemez bunu bilmeni isterim. Hatta sana şöyle bir şey yazayım;
Askerlik yaptığım dönemlerde (jandarma), yakaladığımız yasak yayınları bir tek ben okurdum. Bir gün iyi bir azar işittim bu nedenle. Neden okuyormuşum? yasakmış. Verdiğim cevap şuydu:
Yasak olabilir ama ben içeriğini merak ediyorum, ne yazıyorki yasaklanmış? okumasam neyin neden yasaklı olduğunu ve ne amaç güttüğünü nasıl anlarım.?
İnanırmısın o günden sonra adım komünist oldu. Gel komünist git komünist. Her ay en az bir hafta disiplin cezası yerdim.
Bu konuda yazacağım son söz;
Hiç olmazsa geçmişte bu ve benzeri ayarda müzik üretenlerin mirasını, şimdiki kişiliksiz züppelere teslim edip onları yüceltmeyelim. Bu kişilerin gerçek anlamdaki amaçları para. Siz gençleri kullanarak ana-babaya itaatsizliği, saygısızlığı, dine kafa tutmayı, hepsinden önemlisi kendi kültüründen uzaklaşmayı aşılıyor. Unutmayın, Bir medeniyeti yok etmenin en kolay yolu onların kültürünü yok etmektir. Bizim tarihimizde, kültürümüzde yukarıdakileri yaşatan bir müzik varmı.? Neden bu özenti açlığı, şimdiki gençlerin ne eksiği var.? Kıçındaki pantolonu dahi taşıyamayan, kızlar gibi yaşayan (taksimin yumuşakları dahi bu kılıktakilerden çok daha erkeksi duruyor) bu bir kısım gençlik sözde metal vb. tarzı dinleyince dahamı özgür oluyor.? Sokaklarda sirk maymunları gibi dolaşınca insanlar aferim mi diyor. Üniversite kazanınca neden militarist bir ruh içine girerek bu dünyayı ben yarattım diyorlar.?
İşte bu insan sınıfına koyduklarım ne zaman üzerlerine sorumluluk alırlar ve gerçekleri görmeye başlarlar, işte o zaman anlatmak istediklerimi anlarlar. Unutmayın düşünce ve alışkanlıklar zamanla değişir ve değişmeye mahkümdur. Özgürlük başıboş serbestlik değildir. Müzikte bir yaşam biçimi değil aksine gıda gibi bir ihtiyaçtır. Önemli olan o gıdayı dozunda ve zamanında alabilmek.
Umarım haddimi aşmamışımdır. Saygılarımla...
Neler yazmışsın okumaya acayip üşeniyorum kusura bakma..
Herkes mutlu olduğu şeyi yapsın, kimse kimseye karışmasın diyorum; kimseye, hiçbir şeye karışmıyorum.. Ayrıca umrumda değil.. =)
bende grindcoredan baska metal türü dinlemem arada blackte dinlerim ama genelde grindcore dinlerim...
çoğunlukla progressive ve hard n' heavy.arada da thrashe uğruyorum.
ben metal manyağıyım!!! ironmaiden , metalica, IN FLAMES ve diğerleri...