metinden konuşmaya

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
finansmen1
30-10-2004, 00:07   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2004

office 2000 veya xp de metinden konuşmaya özelliğini aktif hale getiremiyorum. bunu nasıl aktif hale getirebileceğimi bilen bir arkadaş var mı?
office yardım'a başvurdum. program ekle kaldırdan nasıl yapılacağını tarif ediyor.fakat tarif edilen son adımı ben bulamadım.
ingilizcesi speech.
ben 3 sene önceki bilişim fuarında bu özelliği denemiştim.
konuyu bilen arkadaşların yardımını bekliyorum.

Banned
30-10-2004, 10:16   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
1,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2004

Bir belgeyi öncelikle okumak için açıyorsanız, okuma düzeni görünümü, okuma deneyimini en iyi duruma getirir. Okuma düzeni görünümü Okuma Düzeni ve Gözden Geçirme araç çubukları (araç çubuğu: Komutları yürütmek için kullanılan düğmeleri ve seçenekleri olan çubuk. Araç çubuğunu görüntülemek için Araçlar menüsünde Özelleştir seçeneğini ve ardından Araç Çubukları sekmesini tıklatın.) dışında tüm araç çubuklarını gizler.

Note  E-posta eki olarak aldığınız bir Microsoft Word belgesini açtığınızda, Word otomatik olarak okuma düzeni görünümüne geçer. E-posta ekleri için okuma düzeni görünümünü kullanmak istemiyorsanız, Seçenekler iletişim kutusunun Genel sekmesindeki (Araçlar menüsü) Okuma Düzeninde başlatmaya izin ver onay kutusunu temizleyin.

Standart araç çubuğu üzerindeki Oku düğmesini  tıklatarak veya Word'ün herhangi bir görünümünde ALT+R tuşlarına basarak okuma düzeni görünümüne geçebilirsiniz.

Okuma düzeni görünümünün amacı okunabilirliği artırmak olduğundan, metin Microsoft ClearType teknolojisi kullanılarak otomatik bir şekilde görüntülenir. Belgenin yazı tipi boyutunu etkilemeden metnin gösterildiği boyutu artırabilir veya azaltabilirsiniz.

Okuma düzeni görünümünde temsil edilen sayfalar ekranınıza iyi şekilde sığacak şekilde tasarlanmıştır; belgeyi yazdırdığınızda göreceğiniz sayfaları temsil etmezler. Belgeyi yazdırma düzeni görünümüne (sayfa düzeni görünümü: Belge veya başka nesnenin yazdırıldığı zaman görünecek şekli. Örneğin, üstbilgiler, altbilgiler, sütunlar ve metin kutuları gerçek konumlarında görünür.) geçmeden, yazdırıldığı sayfada görüneceği şekilde görüntülemek isterseniz, Okuma Düzeni araç çubuğundaki Gerçek Sayfa'yı  seçeneğini tıklatın.

Belgeyi okumayı durdurmak istediğinizde, Okuma Düzeni araç çubuğundaki Kapat düğmesini  tıklatarak veya ESC ya da ALT+C tuşlarına basarak okuma düzeni görünümünden çıkabilirsiniz.

Belgeyi değiştirmek istiyorsanız, metni okuma düzeni görünümünden çıkmadan, okuduğunuz sırada düzenleyin. Gözden Geçirme araç çubuğu, okuma düzeni görünümünde otomatik olarak görüntülenir; böylece değişiklik izleme ve belgeye açıklama ekleme işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Note  Sayfada paragraflar şeklinde gösterilmeyen metin (WordArt veya grafik veya tablo şeklindeki metin), okuma düzeni görünümünde görüntülenmek üzere yeniden boyutlandırılmaz. Belgenizin karışık bir düzeni varsa — sütun ve tablo içeriyorsa — veya büyük grafikler içeriyorsa, belgeyi okuma düzeni görünümü yerine yazdırma düzeni görünümünde okumak daha kolay olabilir.