tüm türkiye yangın yeri. 20 temmuzdan bu yana; suruç, diyarbakır, ankara, istanbul bombalı saldırıları oldu. 200 civarında kişi öldü. özellikle bu hafta her il, her ilçe için alarm verilmiş durumda. özellikle de metropoller. yüksek ihtimal istanbul. toplu taşımalarda, kent meydanlarında, düşük ihtimal avm ler. düşük ihtimal diyorum. kısmen daha fazla güvenlik önlemi var. en azından giriş-çıkış kapılarında. metrobüs, otobüs, vapur, tren gibi alanlarda güvenlik 0. zaten yıllardır görmedim. ama asıl dikkat çekmek istediğim, her gün kullandığım, metro. hafta içi her sabah, tam iş saatinde 7:45-8:30 arası kullanırım. kadıköy- kartal metrosu açıldığından bu yana, yaklaşık 3 senedir. bazen sırt, bazen omuz çantası ile (sözde) güvenlik noktasından geçerim. güvenlik noktası dediğim de, tamamen kaçak geçişleri engellemek için turnike arkasına koyulmuş, cansız mankenden hallice, sik kafalı personeller. özel güvenlik mi, bilet kontrol memuru mu, ne olduğu belli değil. özelikle 2 gündür daha dikkat ediyorum. adamların hiç umurunda değil. ben omuz, hanımım sırt çantası ile bindik kadıköy' den. elinde bavulu olan insanlar da vardı. ama o güvenlik görevlisi arkadaş bırak çanta kontrolünü, yüzümüze bile bakmadı. şimdi bir canlı bomba, kadıköy durağında kendini patlatsa, tahrip gücü yüksek bir patlayıcı ile durağı bile yıkabilir, zaten çok sağlama benzemiyor. bir de akşam saatlerinde yaparsa bu eylemi en az 500 kişiyi öldürebilir. bu sadece kadıköy durağı için geçerli. birden fazla eylemi düşünemiyorum bile. yazar, okur arkadaşlardan ricam, ulaşım aş. ye, ibb' ye, valiliğe, tcdd' ye karayollarına aklınıza neresi geliyorsa oraya, mail, telefon, yüz yüze nasıl iletişim kuruluyorsa öyle ulaşın. tüm toplu taşıma araçlarındaki güvensizliği belirtin. canlarından bezdirin. göz göre göre insanların ölmesini izlemeyin. ben şu anda başlıyorum. bu tehditle yaşamaya alışmayın, kanıksamayın, kabullenmeyin.