Arkadaşlar Merhaba.
Geleceğin teknolojisi olan ve elektrik hattından internet erişimi sağlayan (yada sağladığını düşünen) Metronet ile ilgili görüşlerimi belirtmek istiyorum.
Öncelikle metronetin artı ve eksilerini belirteceğim. (belki artı tarafları aklıma gelir düşüncesiyle,önce eksi taraflarından başlayayım)
Eksiler.
- Fiber optik olarak belirttikleri internet kişiye özel değil. Aynı hattı bütün bina kullanmakta.
- Bu hat kişiye özel olmadığı için rapid gibi ip üzerinden download limiti koyan sitelerden dosya indirmek neredeyse imkansız.
- Verdikleri modemin arayüzü olmadığı için portu kendiniz açamıyor müşteri hizmetlerine mail atıyorsunuz.(Tam olarak 8 mail ve sayısını unuttuğum arama yapmama rağmen açtık dedikleri portlar bi türlü çalışmıyor)
- İnterneti havuz hat olarak dağıttıkları için 10 mbite kadar hat almışda olsanız yoğun saatlerde (14:00-02:00 arası) genel olarak hızınız (ben 0,20 mbitlerde ölçtüm) 1 mbiti bile göremiyor.
- İnternet bağlantısı yaklaşık olarak 1 saat içerisinde en azından 2 kez kopuyor (internet gidince 5-10 dk kadar süre ile gelmiyor)
- Müşteri hizmetleri adındaki birim telefona cevap vermiyor ve açtıklarındada ne hikmetse ara sıra yüzünüze kapatıyorlar telefonu (bana kalırsa müşteriye eziyet hizmetleri daha uygun bi isim olurdu)
- İnterneti alırken hızınızı istediğiniz zaman paket olarak (2 mbitten - 10 mbite veya 10 mbitten - 2 mbite ) değiştirebilirsiniz demelerine rağmen, pakette hız azaltımının mümkün olmadığını belirtmeliyim.
- Ayrıca hizmeti kapıda satan pazarlamacı arkadaşın; 1 ay boyunca deneyin beğenmezseniz herhangi bir ücret (cayma bedeli, modem ücreti vs.) ödemeden üyeliğinizi iptal ediyoruz demelerine aldırış etmeyin, çünkü müşteri hizmetlerini arayıp iptal ettirmek istediğinizde bu ücretleri paşa paşa ödemenizi isteyip, satıcının yanlış aktardığını ve kusura bakmamanızı belirtiyorlar.
- İnternetinizi, son ödeme tarihi gelmeyen faturanızdan dolayı keserek gelecek aya 5 tl açma kapama bedeli yansıtabiliyorlar. (Eğer kapanma olayı perşembe yada cumaya denk geldiyse 3-4 gün boyunca internetin açılmasını unutun)
- Elektrik kesildiğinde, tekrar elektrik gelse dahi internet %90 gelmiyor, bunun için müşteri hizmetlerine çağrı açmanız gerekiyor.
- Eğer online oyun oynuyorsanız (Ben cs oynardım metronete başlamadan önce) lag olayı oyundan soğumanızı sağlıyor. (cs oynamış olanlar için söyleyeyim ping 20 civarlarında da olsa, loss 20 den aşağı düşmüyor.)
- Müşteri hizmetleri (tabiki telefonla ulaşabilmeniz ve müşteri temsilcisinin telefonu yüzünüze kapatmaması durumlarında) en basit olaya bile müdehale edemiyor sadece çağrı açarak günlerce umutsuz bir şekilde beklemenize neden oluyorlar.
- Olurda modeminiz arızalanırsa (düşmanımın başına bile gelmesin :) hemen değiştireceklerini belirttikten sonra, yaklaşık olarak 3 hafta bekleyen ve sonunda hakem heyetine başvuracağım demesiyle birlikte yeni modemine kavuşmuş ve kullanmadığı bu sürede bile ücretini ödemek durumunda kalan arkadaşımdan biliyorum) bayağı bir süre bekleyebiliyorsunuz.
- İnternetin çok hızlı olduğu ender zamanlarda bile speedtest 2 ila 10 mbit arasında olan bağlantıda 3.2 mbiti bi türlü geçemedim. (İşyerimde koçnetin çektiği fiber 10 mbit hatla, 8 mbitin altına düşmüyorum)
Bu kadar eksiden sonra aklıma bi kaç tane artı geldi.
Artılar.
- Adsl deki gibi telefon faturası ödeme derdiniz yok
- Upload hızı downloada göre biraz daha iyi (Kısacası kötünün iyisi denebilir.)
İyi eğlenceler.