Mevcut anakarta yeni işlemci?

CAGLAR555
18-11-2012, 19:57   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

mevcut pc im de MSI P45 Neo 2 (MSI 7512) anakartım var ve işlemci olarak da intel core 2 duo var.yeni bir işlemci almak istiyorum ve bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.aşağıdaki sorulara yanıt verirseniz sevinirim.

1.sorum : MSI p45 Neo 2 (MSI 7512) anakartım aynı kalacak.,değiştirmeyeceğim.sadece mevcut işlemcimi değiştirmek istiyorum.intel i3 yada i5 işlemci alırsam anakartıma uyar mı?uyumsuzluk yaratır mı?

2.sorum :  intel yerine amd takma şansım var mı?

3.sorum : anakart ve işlemci değiştirirken nelere dikkat etmek gerekir?sadece ghz ve mhz uyumuna mı dikkat etmeliyim?

Son Düzenleme: CAGLAR555 ~ 18 Kasım 2012 19:58
İzmirlifare
18-11-2012, 21:19   |  #2  
İzmirlifare avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
1,391 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2011

Anakart eski bir anakart , sadece Core 2 (775 soket işlemci) Takabilirsiniz , i3i5i7 işlemci takamazsınız. En dandik i3 bile 1155 sokettir , intel anakarta amd işlemci takılamaz. işlemci ve anakart değiştirirken ghz mhz uyumu en önemsiz şeydir.

Başta anakart özellikleri gelir ECS ile asus msi firmalarının bios destekleri çok farklıdır. Ayrıca garanti servisi ve

malzemeleri(katı transformatör çipset vs çipset ne kadar yüksek o kadar pahalı ve iyi. alfabeye göre intelde sıralanır Z68 h 67 den çok daha üstündür.AMD de ise önce sayı sonra harf gelir.)

pcı slotları ram slotları ram miktarı vs vs.   İşlemci alırken soket , TPD değeri ortalama ısısı önbelleği ve ram desteği başta gelir. A işlemcisi B işlemcisinden oyunlarda farksızmış ama winrarda daha hızlıymış-mış gereksiz testlere bakmamakta fayda vardır almadan önce.

Son Düzenleme: İzmirlifare ~ 18 Kasım 2012 21:21
pcuzmanı41
18-11-2012, 21:46   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
172 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

1 ve 2. sorun kısaca parçalar uyumsuz olur 1.sinde anakartın soket yapısı ve işlemci mimarisini desteklemez 2.sinde AMD-İNTEL yine farklı soket yapılarına sahiptir kısaca İNTEL anakarta AMD veya AMD anakarta İntel işlemci takamassın.

İNTEL güzel işlemci üretir kalite/performans ürünü fakat sevmediğim yanı soket yapısını değiştirerek mevcut anakartı değerlendiremiyoruz elbette bunun haklıda bir nedeni var geliştirdiği işlemci ve yeni teknolojiler aynı anakart yapısını kullanamaz anakartıda geliştirmek gerekir.İNTEL profosyonel ve oyun uygulamaları oldukça iyidir yani iki kategori üzerine ağırlık verip arge çalışmaları yapmıştır ve bunun neticesinide almıştır. ve sürekli gelecek nesil işlemci arge çalışmaları yapmaktadır.Gelelim graik teknolojisine bu teknolojide geri kalmıştır fakat yinede ihtiyaçları karşılamaktadır ve arge çalışmaları sürdürmektedir.İNTEL işlemci üzerinde kalite/performans grafik üzerinde ihtiyaçları karşılamaktadır fakat extrem bir seviyesi grafik alanında yoktur.

Gelelim AMD cephesine AMD işlemci üretimi fiyat/performans stratejisi üzerine kurmuştur ve eski işlemci soket teknolojisini yeni işlemci teknolojisinin kullanmasına olanak sağlamıştır böylece eski anakartlarında kullanıma olanak sağlamıştır ama yinede ileriye dönük işlemci desteği sunan bir işlemci üreten şirkettir. AMD genelde oyun ve profosyenel uygulamalarında ama daha çok oyun üzerine ağırlık vermiştir ana profosyonel uygulamalarda da yinede iyidir.Ayrıca AMD grafik teknolojisinde İNTEL'den ileri bir teknolojiye sahiptir ve bunun sayesinde oyun konusunda işlemci ve grafik optimizasyonu iyi yapmaktadır bunun neticesinde oyun sektöründe ucuz bir sistemle bile kullanıcı ihtiyacını karşılamaktadır. Kısaca AMD fiyat/performans ürünün grafik alanında extrem seviyededir.AMD'nin arge çalışmaları finansal sorunlar yüzünden İNTEL ile rekabetini zorlaştırmıştır. Bu da AMD'nin İNTEL ile rekabet ederken işlemcilerindeki performans geriliğini açıklıyor.

3.sorun ise hız konusuna elbette haklısın ama bunları alırken öncelikle kullanım alanını ve bütçeni belirleyip seçmelisin sonrasında bütün parçaların birbiriyle uyumuna dikkat edip stabil bir sistem oluşturmalısın eğer buna dikkat edilmesse kullanıcıların isteğine yanıt vermez bu yüzden uyuma dikkat edilir.

Benim düşüncem ise eğer maddi durum son sınırlarda bir sisteme izin vermesse bu bir avantajda olabilir teknoloji sürekli geliştiğinden extrem sistemi olanlar sürekli üzülmetedirler. çünkü onca para verip tamda tadını çıkartiyim dedikten sonra gelecek nesile karşı gelememektedir. Neticesinde extrem sisteminde bir sonu var en iyi seçenekse kısa vadede fiyat/performans seçmektir bu düşük bütçelilerin elinden eski parçaları çıkarıp tekrar orta bir sistem oluşturmasına olanak vermektedir ve bu da avantaj sayılır bence.

Ve kesinlikle ben iyi bir sistem toplucam diyip 5 yıl beni sorunsuz idare eder deme çünkü daha önce de dediğim gibi teknoloji sürekli gelişmektedir. Ve gelecek nesillerine yenilir teknoloji.

Ben daha fazlasını anlatmak isterim ama vaktim pek yok o yüzden bu kadar açıklayabildim sorunu umarım yardımcı olabilmişimdir