Microsoft'a ilk destek Firefox'tan geldi...

CHIP Online
02-10-2009, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Firefox cephesi Google'ı yerden yere vurdu Internet Explorer'a büyük destek verdi. Peki hangi konuda

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/micr ... an-geldi_15570.html

Resimlerle: En iyi Firefox duvar kâğıtları

Google, Internet Explorer'ı 10 kat hızlandırdı haberinde detaylarını bulabileceğiniz yeni Chrome Frame üzerine tartışmalar sürüyor.

Google Chrome Frame, Internet Explorer'ın render ve JavaScript motorlarını kendi motorlarıyla değiştirerek hız kazandırıyor. Ayrıca HTML 5 standardını ekliyor.

Microsoft saflarında tartışmaya en son katılan ise şaşırtıcı bir şekilde Mozilla oldu. Firefox'un yaratıcısı Mozilla, bu çıkartılan eklentiyi ve arkasındaki düşünceyi eleştiriyor.

Mozilla mühendislik başkan yardımcısı Mike Shaver, Google gibi kendisinin de IE'nin Chrome, Safari, Firefox ve Opera gibi hızlı çalışacağı bir dünya istediğini belirtiyor. Ancak bunun yolunun Chrome Frame olmadığı konusunda kesinlikle kararlı.

Tüm konu: Microsoft'a ilk destek Firefox'tan geldi...

İzleyin: IE8: Tarayıcı performans testi

Resimlerle: En iyi Firefox duvar kâğıtları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Mozilla eleştirilerinde haklı mı?

PcMaKeR
02-10-2009, 11:35   |  #2  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Microsoftun işine geliyor bu. Google istediği kadar eklenti oluştursun.
Çalışan Platform Internet Explorer.

Webmasterların işi basit. Eğer internet explorer da chrome frame varsa siteyi açtırmaz bu kadar basit :)

frozen
02-10-2009, 11:53   |  #3  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj

Haklı evet... Tarayıcı çorbası konusunda bende korku duyuyordum. Bir düşünsenize, bir site yapacaksınız, her bir tarayıcıya olan uyumluluğunu test etmek zorundasınız. Çık işin içinden çıkabilirsen. Kaldı ki, zaten her tarayıcıya uyarlamak mümkün olmuyor, ödün vermek zorunda kalıyorsunuz. Chrome Frame bir kaç sayfamı etkiledi, bozuk ve yanlış görüntüler-java hataları oluşturdu ve bende Chrome Frame e sahip tarayıcıları engelledim.

bir çok sitede bunu uyguladım, tamamına yapmak için çalışıyorum bir kaç gündür.. Bu CF'i seven arkadaşlar bir kaç ünlü portalı kullanamayacak malesef.