Google yapıyor; Microsoft'a yarayacak: Chrome OS'un MS için büyük fırsat olduğunun farkında mısınız?
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/micr ... -sizarsa_16561.html
Resimlerle: İşte Chrome OS'tan ilk gerçek ekran görüntüleri
Google'ın Chrome işletim sistemiyle ilgili sorduğumuz soruların çoğuna, Windows'a sağlam bir rakip bekleyen kullanıcıların istediği türden cevap alamadık.
Google'ın Chrome işletim sisteminin ne kadar kısıtlı olduğu ortaya çıkınca hayal kırıklığı yaşandı. Peki Chrome OS daha çıkmadan başarısız mı oldu? Kesinlikle hayır, Chrome OS bulut bilgi işleme dayalı bir geleceğin ilk adımlarından olabilir. Olabilir diyoruz çünkü masaüstü işletim sistemi ve uygulamalar hiç olmadığı kadar güçlü ve internet tabanlı uygulamalar hızla gelişmelerine karşın henüz emekleme çağında. Büyük potansiyel ve bir o kadar da büyük bir risk var.
Microsoft şimdilik Chrome OS cephesinde rahat bir soluk almış durumda; Windows 7 günümüz işletim sistemleri arasında tartışmasız krallığını ortaya koymuş ve kabul görmüş durumda. Öte yandan Google ve Apple ile, daha pek çok firma ile farklı alanlarda rekabet kıran kırana devam ediyor. Şimdi cevabını bulmaya çalışacağımız soru şu: Microsoft Google Chrome'dan nasıl yararlanır? Elbette rakibinin gerçekten beklendiği gibi kendisine bir tehlike oluşturmaması bir yarar mı; yoksa zararlı mı olur?
Tüm konu: Microsoft, Google Chrome OS'a sızarsa...
İzleyin: Ve Chrome OS ortaya çıktı!
Resimlerle: İşte Chrome OS'tan ilk gerçek ekran görüntüleri
- Windows 7'nin Microsoft için oluşturduğu tehlike!
- Rakipler gerçekten birlikte çalışabilir mi?
- Her alanda rekabet var ama...
- Microsoft- Google birlikte çalışırsa
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Microsoft, Chrome'a destek verse neler olur?