Microsoft IE 8'e konulan engeli aşıyor

CHIP Online
27-07-2009, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Avrupa Birliği'nin Windows 7'ye IE 8'le çıkma izni vermemesi üzerine Microsoft çözüm geliştirdi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/micr ... i-asiyor_14207.html

Resimlerle: Geçmişe yolculuk: Internet Explorer ile 14 yıl

Avrupa Komisyonu'nun kararı yüzünden Microsoft yeni Windows 7'yi Avrupa Birliği'nde Internet Explorer olmaksızın çıkartmak zorunda kalacaktı. Bunun   önüne geçmek için çeşitli yollar deneyen Microsoft başka çıkış yolu bulamayınca nihai kararını verdi. Windows 7 birden çok internet tarayıcıyla çıkacak!

Microsoft'un bu kararı hem tekel karşıtı rakipleri, hem Avrupa komisyonunu, hem de kullanıcıları memnun edecek. Çünkü Avrupalı kullanıcılar işletim sistemini kurduklarında internet tarayıcı olmadan internete giremeyeceklerdi. Bu da bir kısır döngü yaratacaktı. Mozilla Firefox kullanıcıları bugüne kadar Windows kurduklarında Internet Explorer'ı açıp ilk iş olarak Firefox indiriyordu. Windows 7 IE'siz gelince bunu nasıl yapacaklardı? IE kullanıcıları nasıl IE olmadan IE indirecekti?

Şimdi kullanıcılar örneğin bir bağlantıya tıkladıklarında bu bağlantıyı açacak olan standart internet tarayıcılarını yüklü seçenekler arasından seçebilecekler. Microsoft da tekelcilik yaptığı yönünde baskılardan kurtulmuş olacak.

Avrupa Komisyonu bu adımı memnuniyetle karşılarken, nihai kararlarını detaylı bir incelemeden sonra vereceklerini söylediler. Komisyon onayı çıkana kadar Windows 7 ile beraber satılan kişisel bilgisayarlarda internet tarayıcı olmayacak.

Tüm konu: Microsoft IE 8'e konulan engeli aşıyor

Resimlerle: Geçmişe yolculuk: Internet Explorer ile 14 yıl

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu çözümü beğendiniz mi?

Mehmet-
27-07-2009, 13:03   |  #2  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

Boyle olacagi belliydi

Toxic
27-07-2009, 14:35   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,600 mesaj

tam microsoft a göre bi çözüm

ParanoiD
27-07-2009, 14:57   |  #4  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
1,900 mesaj

Ben begendim.

PcMaKeR
27-07-2009, 15:01   |  #5  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Napolyon: Para Para Para. Var mı gerisi???

Fattur
27-07-2009, 18:31   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Şu anda ben Apple'ın Mac'inde Sadece safari değil aynı zamanda ff,Opera ve diğer tarayıcıları da görmek istiyorum.Aynı zamanda Linux sürümlerinin hepsinde FF değil Opera istiyorum.AB buna da bi el atmalısın.Yoksa Görevini kötüye kullanmak olur senin yaptığın!!!
Büyük ihtimalle apple ve bilimum şirketlerden rüşvet alıyorlar..

Son Düzenleme: Fattur ~ 27 Temmuz 2009 18:32
Craterus
27-07-2009, 18:34   |  #7  
Yıllanmış Üye
881 mesaj

normaldir olur böyle şeyler

kedij
28-07-2009, 16:25   |  #8  
Yıllanmış Üye
142 mesaj
Alıntı: Fattur  
Şu anda ben Apple'ın Mac'inde Sadece safari değil aynı zamanda ff,Opera ve diğer tarayıcıları da görmek istiyorum.Aynı zamanda Linux sürümlerinin hepsinde FF değil Opera istiyorum.AB buna da bi el atmalısın.Yoksa Görevini kötüye kullanmak olur senin yaptığın!!!
Büyük ihtimalle apple ve bilimum şirketlerden rüşvet alıyorlar..
yüzlerce linux sürümünün hepsinde firefox yüklümü geliyor sanıyorsun? örnek olarak debianda gnome desktop kullanırsan gecko tabanlı epiphany ön yüklü geliyor.

Galiba sen linux'ü windows veya apple ile karıştırdın.

AB'nin burada yapmak istediği şey tekelleşmeyi önlemektir. Ama bu sistemde tekelleşme önlenemez. sadece ötelenir. zaten anonim şirket diye bir tanım devletlerin koyduğu tekelleşmeyi önleme yasaları sonucu çıkmıştır. Yani bu sistemde tekelleşme engellenemez.

örnek amd-intel güya rakip firmalar ama dikkat ederseniz işlemci fiyatlarına sanki aynı firma gibi hareket ettiğini görürüsünüz. olan ardaki müşteriye olur.