Microsoft, IE davasında nihayet dostunu buldu

CHIP Online
23-04-2009, 16:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Microsoft, hemen herkesin karşısında dikildiği IE davasında en büyük dostunu sonunda buldu...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Micr ... nu-buldu_12298.html

Resimlerle: Geçmişe yolculuk: Internet Explorer ile 14 yıl

Avrupa Komisyonunun Microsoft'a karşı açtığı, Internet Explorer konusunda rekabete zarar verme ve tekelcilik iddialarının yer aldığı [url=""]davada[/url], firmalar birbiri ardına Microsoft karşısında yerlerini aldılar. Fakat artık Microsoft yalnız değil. Association for Competitive Technology (ACT) resmi olarak bu konuda Microsoft'un yanında yer aldığını ilan etti.

ACT'nin bu kararı ilk değil. Daha önce 2004 yılında Microsoft'a açılan tekelcilik davasında da yine bilişim devinin yanında yer almıştı. ACT bunun dışında da genel olarak Microsoft'un çizgisini benimsediğine dair açıklamalarıyla hatırlanılıyor.

Internet Explorer davasında da tarafını, açıklasındaki şu sözleri gösterdi; "Bu iddianın gerçek üstü bir yönü var. Benzer bir davanın ABD'de düşmüş olmasının yanı sıra, Internet Explorer son bilgilere göre zaten Avrupa'nın lider tarayıcısı bile değil". ACT'nin davada da görüş bildirecek taraflardan biri olması bekleniyor.

Tüm konu: Microsoft, IE davasında nihayet dostunu buldu

İzleyin: IE8: Tarayıcı performans testi

Resimlerle: Geçmişe yolculuk: Internet Explorer ile 14 yıl

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu davada kim haklı?

Blackinred
23-04-2009, 16:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
356 mesaj

Bill amcam ve saz ekibi haklı...

PcMaKeR
23-04-2009, 17:55   |  #3  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Microsoft haklı. Haksız diyipte işletim sisteminde başka tarayıcı verenlerde kendi tarayıcılarını kaldırsınlar...

Bunlar çokmu uyanık. Hiç sesi soluğu çıkmıyor ya Apple ın, Susenin, Ubuntunun.

Fattur
23-04-2009, 19:16   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Bunlar çokmu uyanık. Hiç sesi soluğu çıkmıyor ya Apple ın, Susenin, Ubuntunun

Katılıyorum.Daha önceki mesajımda hatırlarsanız apple a ve linuxlara gönderme yapmıştım...

PcMaKeR
23-04-2009, 20:45   |  #5  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Fattur
Bunlar çokmu uyanık. Hiç sesi soluğu çıkmıyor ya Apple ın, Susenin, Ubuntunun

Katılıyorum.Daha önceki mesajımda hatırlarsanız apple a ve linuxlara gönderme yapmıştım...

hatırlıyorum Fattur hatırlıyorum. Sesimizi çıkarmasak windowsun üretimini durdurtcak avrupa daki sayin yüksek beyinli arkadaşlar. Ya anlamadığım Operaya noluyor.

Daha düne kadar paralı satıyordu yüzüne bakan yoktu. Şimdi ücretsiz veriyor pazarda yer edinmeye çalışıyor gene doğru dürüst bakan yok. Çıkmış koca bir yazılım devine caka satıyor. Tamam iyi hoş ama ne bu dava işi. Microsofttakiler hayvan mı ki de anlamıyor. Birine direk konuşma yapacağın yerde sataşır kafana göre dava açarsan o da hiç seni tınlamaz tutar avukatlarını öder parasını susturur seni...

Turkish Developer
23-04-2009, 20:52   |  #6  
Turkish Developer avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj

Tarayıcı Savaşından Öte, Donanım Firmalarının Mahkeme Hakkında Görüş Bildirmeleri. Opera Google Chrome de Kendileri Küçük Browser  Pazar Payına Sahip Olsalarda, Oldukça Firefox Yanlısı Olmaları Çok Göze Batıyor.
Nedense Bütün Olup İnternet Explorer in Bu Kadar Üzerinde Durmaları Son Derece Yanlıştır.

Microsoft un Bu Haksızlıklar Karşısında Haklı Olduğu Apaçık Şekilde Bir Gerçek.

Saygılar.

Tırtıl
24-04-2009, 01:28   |  #7  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 1
1,579 mesaj

Baştan beri saçmaydı zaten.

Opera kuramıyorum Ubuntu'ya indirmeden, neden Firefox'la birlikte geliyor?

Neden Apple, Safari ile birlikte geliyor? Neden Apple Ben herşeyi içinde veriyorum diyerek verdiği programlarla övünüyor mesela?

Neden Opera, indirme yöneticisi ile, bittorrent indirme aracıyla birlikte geliyor?

Bu uzar gider... Haydi Opera, daha açacak çok mahkeme var.

Son Düzenleme: Tırtıl ~ 24 Nisan 2009 01:32
barguti
24-04-2009, 03:21   |  #8  
Yıllanmış Üye
168 mesaj

bu davanın tartışılıcak bir yeri yok Microsoft yerden göğe kadar haklı.

Zaten Firefox bir süre sonra bu davada taraf olma konusunda geri adım atmıştı vaziyetini çakarak. Ben bu davadan sonra Opera'yı sildiğimi belirtmiştim. Pazar payını büyütmek için iyi bir yol seçmiş oldu yani!

Windows ; ie ile , media player ile , live messenger ile gelmeli.  Kullanmak istemeyen gider bir linux dağıtımı ya da macintosh alır. Ha kullandı memnun kalmadı internetten çekerek yükler istediğini onu kullanır.

Ne İE indirme yaparken bir aksilik çıkartıyor , ne windows yüklerken bir aksilik çıkartıyor. Opera'ya burada düşen belli :)

AB değil mi bir sürü dangalak dangalak şey işte!

Ahmet Ertuğrul
24-04-2009, 19:43   |  #9  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Apple'a neden kimse bir şey demiyor? Ubuntu Firefox'la geliyor da niye ona kimse bir şey demiyor.
Microsoft'un işletim sistemlerinde liderliği elinde tuttuğunu hepimiz biliyoruz. Davaların ona açılması normal. Davacıların pazar payını en çok düşüren o çünkü.

Opera'ya ne oluyor? Ben Opera'ya gıcığım.
Pazar payı en düşük internet tarayıcılarından biri. En çok onun sesi çıkıyorsa çok haklı.