Microsoft kaçak Vista'ların peşine düştü

CHIP Online
27-02-2009, 15:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Microsoft güncelleme ile korsan avına devam ediyor: Şimdi sırada hangi Windows sürümü var?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Micr ... ne-dustu_11155.html

Resimlerle: 20 adımda Vista ile maksimum güvenlik

Microsoft korsana karşı mücadelesine ara vermiyor. Şimdi de sıra Windows Vista Ultimate sürümünü korsan olarak kullananlara geldi. Microsoft, bu hafta yayınlayacağı bir güncelleme ile korsan Vista'ları kapatmayı hedefliyor.

Microsoft'un hedefinde SoftMod adı verilen aktivasyon engelleme yöntemi bulunuyor. Bu yöntem, kaçak olarak yüklenen Vista Ultimate sürümünün aktivasyon sürecini kandırmayı hedefliyor. Özel hazırlanmış kod sayesinde aktivasyon anında Vista'nın daha önceden yüklenmiş ve aktive edilmiş gibi göstererek, kopya engelleme sistemini geçmeyi sağlayan SoftMod sistemi genellikle korsan Vista'nın önce bir DVD'ye yazılarak, buradan yüklenmesini gerektiriyor.

Microsoft'tan konuyla ilgili açıklama yapan Windows Genuine yetkilisi Alex Kochis; "bunu bir defaya mahsus, sadece ana dil olarak İngilizce'nin seçilmiş olduğu Windows Vista Ultimate işletim sistemlerinde uygulayacağız" diye konuştu.

Microsoft daha önce SP1 ile birlikte başka bir kopya önleme yöntemi daha geliştirmiş ve tüm Vista sürümlerine uygulamıştı.

Tüm konu: Microsoft kaçak Vista'ların peşine düştü

Resimlerle: 20 adımda Vista ile maksimum güvenlik

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce korsan Vista kullananlar bu sayede engellenebilir mi?

titi_boss_14
27-02-2009, 16:58   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
892 mesaj

DAHA COOOOOOOK   BEKLERRRR MUKEMMEL BIR YONTEMLERE SAHIP HACKERLER

cembey27
27-02-2009, 21:06   |  #3  
Yeni Üye
26 mesaj

Ancak acemiler yakalanır bunu okuyan acemide yakalanmaz
Microsoft işi zor

erdem barış
27-02-2009, 21:49   |  #4  
erdem barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,312 mesaj

öyle bi konuşuyonuz ki kırk yıllık hacker gibisiniz bi şekilde korsana karşı çıkılması lazım bizim adamımız olunca crysis i korsan kullanmayın diye bas bas bağırıyonuz windowsun tabiki bi önlem alması lazım bu faiş fiyatlara da dur demesi lazım öğrenciyiz sonuçte bir işletim sistemine 250 ttl veremeyiz gerçi boşa konuşuyoum okuduğum devlet okulunda visiual c dersi veriliyor ve devlet bize orjinal programı bile göndermedi işletim sistemlerinin hepsi korsan şimdi bu nasıl iş bu nasıl devlet kömür dağıtacağına eğitimi düzelt okullarına yardım et heeyyyy sana diyorum tayyeap half minute insaf be 1 dakka bile istemedim senden yarım dk ni de şu işlere ayır 10 yıllık bilgisayarlarla eğitim göremiyoruz bi şekilde öğretmenlerimiz internetten korsan visual c indiriyo biz bundan sorumlu değiliz haa evde orjinal işletim sistemi kullandığımı da belirteyim o kadar laftan sonra ayıp olmasın hadi forum sakinleri kendinize iyi bakın

Son Düzenleme: erdem barış ~ 27 Şubat 2009 21:51
frozen
28-02-2009, 03:38   |  #5  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
776 mesaj

Microsoft eğer korsan yazılımı önlemek isteseydi önlerdi. "Nokta". Bu konu burda biter. Bunu yapamıyor çünkü eğer insanları bu kadar zor durumda bırakırsa, herkes alternatiflere koşar. Şahsen ben koşardım. Her ne kadar beğeniyor olsamda, Vista 400$ edecek bir işletim sistemi değil. Ne de Windows 7.. Ne de XP.. Yarı yarıa düşük bir fiyatta satılsa, eyvallah. Sadece 1 adet bilgisayarımda Lisanslı Windows kullanıyorm. Pazarın neredeyse tümüne hakim bir işletim sistemi, 400$ a satılacağına 100 200$ aralığında satılıp en az 3 katı PC ye orjinal Windows yükletebilir. Neden bunu yapmıyorlar bilmiyorum açıkçası.

Microsoft'un amacı, arasıra oltayı atıp, oltaya gelipte daralıp sıkılanlara Windows aldırmak. Diğer bir amaç ise ki bu daha önemli bir amaç: "Biz korsanla mücadele ediyoruz!" diyebilmek. Halbuki işletim sistemleri ne kadar çok PCde kurulu olursa borsada ki hisseleri o kadar değerlenir. Böyle birşeyi kaybetmek istemezler sanırım.

Fattur
28-02-2009, 14:10   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Microsoft'tan konuyla ilgili açıklama yapan Windows Genuine yetkilisi Alex Kochis; "bunu bir defaya mahsus, sadece ana dil olarak İngilizce'nin seçilmiş olduğu Windows Vista Ultimate işletim sistemlerinde uygulayacağız" diye konuştu.

Sadece ingilizce olduğundan benim için bir problem yok Kahkaha