Microsoft kendi kuralını kendi bozdu!

CHIP Online
04-09-2012, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, Windows 8 konusunda kendi koyduğu kurala kendisi bile alışamadı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mic ... di-bozdu_35720.html

Birkaç hafta önce Microsoft, "Metro" isminin Windows 8 arayüzü için kullanılan sadece bir kod adı olduğuna dair <span style="text-decoration: underline;">basın mensuplarını bilgilendirmişti.</span> Yazılım devi verdiği demeçte, Windows 8 uygulamaları için "Metro" yerine kendi ticari isimlerini kullanacaklarına da yer vermişti.


Basına yapılan bu açıklamanın birkaç gün sonrasında ise Microsoft kendi çalışanlarına şu an için "Metro-Style uygulamaları" olarak bilinen her şeyin, bundan sonra resmi olarak "Windows 8 uygulamaları" olarak kullanılacağı <span style="text-decoration: underline;">duyurusunu yaptı.</span>


Ancak bu bilgilendirmeye rağmen, bu sefer de Microsoft'un kendisi "Metro" ismini kullanmaya devam ediyor. Yazılım devinin resmi twitter sayfasında paylaştığı Windows 8 ile ilgili yazıda, yine "Metro" ismi göze çarptı.


Microsoft daha sonra yaptığı açıklamada, bahsi geçen yazıdaki "Metro" isminin yanlışlıkla kullanıldığını belirtti. Anlaşılan yazılım devi, Windows 8 uygulamaları için kullanacağı isimlere henüz kendisi de alışamamış.

Tüm Konu: Microsoft kendi kuralını kendi bozdu!

Kaynak: www.chip.com.tr