microsoft office 2007 lisansı

HPQ-User
21-06-2008, 12:32   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

cinar844 sormuş:
arkadaşlar:size aşağıda bir kesit veriyorum bu kesiti windows uptade den aldım yaklaşık bir aydan beridir ben burada bir işlem yapmadım sanırım anlayanlar bilir bu güncelleme mutlaka sizede gelmiştir eğer biliyorsanız aşağıdaki kesiti komple okumanıza zaten gerek yok benim sorum şu en aşağıda iki madde var biliyorsunuz bu maddelerden ilkini kabul edip onayladığımda ne olacağını biliyorum ama ikinci maddeyi onayladığımda ne olacağını bilmiyorum yani eğer lisanslı bir ofis kullanmazsam biliyorumki ofisi her açtığımda programın ortasında bu ofis lisanslı değildir yazacak ve bu yazı hiç gitmeyecektir bildiğim için ben bu güncellemede herhangi bir işlem yapmadım bana en kısa zamanda yardımcı olacağınızı umut ederekten şimdiden teşekkürlerimi ve yüksek puanlarımı arz ederim.
Office Orijinal Ürün Avantajı Bildirimleri (KB949810)-TR
UYARI:   BU EK MICROSOFT OFFICE’İ GÜNCELLEŞTİRMEKTEDİR VE MICROSOFT OFFICE’İN GEREKTİĞİ GİBİ LİSANSLANMAMIŞ KOPYASINI KULLANIYORSANIZ SİZE BİLDİRİMDE BULUNMAK İÇİN TASARLANMIŞTIR.  MICROSOFT TARAFINDAN SUNULAN BAZI GÜNCELLEŞTİRMELER VE TEKLİFLER MICROSOFT OFFICE’İN USULÜNE UYGUN LİSANSLANMIŞ GERÇEK BİR KOPYASINI GEREKTİRMEKTEDİR.  

BU EKİ YÜKLEME TERCİHE BAĞLIDIR.  BU EK MICROSOFT OFFİCE YAZILIMINIZIN KALICI BİR PARÇASI OLACAKTIR.   

SİSTEMİNİZ HAKKINDAKİ BİLGİLER (ÖRNEĞİN, MICROSOFT OFFICE ÜRÜNÜNÜZÜN ANAHTARI VE IP ADRESİ) MICROSOFT’A GÖNDERİLECEKTİR.   MICROSOFT BU BİLGİLERİ KİMLİĞİNİZİ SAPTAMAK VEYA SİZİNLE BAĞLANTI KURMAK İÇİN KULLANMAZ.  
YÜKLEMEDEN ÖNCE LÜTFEN AŞAĞIDAKİ LİSANS KOŞULLARINI OKUYUN VE KABUL EDİN.
____________________________________________________________________________
MICROSOFT YAZILIM EKİ LİSANS KOŞULLARI

MICROSOFT OFFICE XP, MICROSOFT OFFICE 2003 VE MICROSOFT OFFICE 2007 İÇİN MICROSOFT OFFICE ORİJİNAL AVANTAJ BİLDİRİMLERİ.

Microsoft Corporation (veya nerede yaşadığınıza bağlı olarak yan kuruluşlarından biri) size bu ekin lisansını vermektedir.  Aşağıdaki lisans koşullarında, bu ek için ilave kullanım koşulları açıklanmaktadır.  Bu eki kullanımınız, bu koşullara ve yazılımın (Microsoft Office) lisans koşullarına tabidir.  Bir ihtilaf olması halinde, bu ek lisans koşulları geçerlidir.
EKİ KULLANMANIZ BU KOŞULLARI KABUL ETTİĞİNİZ ANLAMINA GELİR.  KABUL ETMİYORSANIZ, BU EKİ KULLANMAYIN.

Bu lisans koşullarına uymanız koşuluyla aşağıdaki haklara sahip olursunuz:       

1.  Koşulların Uygulanması.  Koşullar, bu öğelere eşlik eden başka hükümler olmadığı sürece Microsoft güncelleştirmeleri, ekler, internet tabanlı hizmetler ve yazılım için olan destek hizmetleri için de geçerlidir.  Başka koşulların eşlik etmesi halinde ilgili koşullar geçerli olacaktır.

2.  EKİN AMACI.   BU EK MICROSOFT OFFICE’İ GÜNCELLEŞTİRMEKTEDİR VE MICROSOFT OFFICE XP, MICROSOFT OFFICE 2003 VE/VEYA MICROSOFT OFFICE 2007’NİN USULSÜZ BİR ŞEKİLDE LİSANSLANMIŞ KOPYASINI KULLANIYORSANIZ SİZE BİLDİRİMDE BULUNMAK İÇİN TASARLANMIŞTIR. USULÜNE UYGUN OLARAK LİSANSLANMIŞ YAZILIMIN KULLANIMINI ETKİN BİR ŞEKİLDE TEŞVİK ETMEK İÇİN MICROSOFT EKİN KALDIRILMASINI DESTEKLEMEMEKTEDİR.

3.  Doğrulama.  Bu ek, ayrıca yazılımı zaman zaman doğrulayacak olan Office Orijinal Avantaj doğrulama özelliğini de içermektedir.   Doğrulama işlemi, yazılımın etkinleştirilmiş ve gerektiği gibi lisanslı olduğunu doğrular.  Etkinleştirme yazılımın kullanımını belirli bir aygıt ya da müşteriyle ilişkilendirir.  Doğrulama özelliğinin yüklenmesi belirli Microsoft yazılımları, şablonları ve güncelleştirmelerinin yüklenmesi için gerekli olabilir.   Doğrulama ayrıca, yazılımın belirli özelliklerini kullanmanıza veya ek avantajlar elde etmenize olanak sağlar.  Daha fazla bilgi için bkz: www.microsoft.com/genuine/office/WhyValidate.aspx.

a.        Yazılım zaman zaman, yazılımın doğrulama özelliğini güncelleştirir veya yüklenmesini gerektirebilir.  

b.        Doğrulama denetimi sırasında veya sonrasında, yazılım, yazılım hakkında Microsoft'a bilgi gönderir.  Bu bilgiler örneğin yazılımın sürümünü, ürün anahtarını ve IP adresini içerir.  Microsoft bu bilgileri kimliğinizi saptamak veya sizinle bağlantı kurmak için kullanmaz.  BU YAZILIMI KULLANMAKLA BU BİLGİLERİN İLETİMİNE ONAY VERMİŞ OLURSUNUZ.  Doğrulama ve bir doğrulama denetimi sırasında veya sonrasında hangi bilgilerin gönderildiği hakkında daha fazla bilgi için aşağıya ve http://www.microsoft.com/genuine/downloads/PrivacyInfo.aspx adresine bakınız.

c.        Yazılım için gerektiği gibi lisans alınmadıysa, yazılımın işlevleri bundan etkilenebilir.  Örneğin, yazılımı yeniden etkinleştirmeniz gerekebilir, veya yazılımın gerektiği gibi lisansı alınmış bir kopyasını edinmenizi bildiren anımsatıcılar alabilir, veya Microsoft'tan belirli güncelleştirmeleri, sürüm yükseltmelerini veya hizmetleri alamayabilirsiniz.  Ayrıca, yazılım gerektiği gibi lisanslı olmadığını belirten bir bildirim görüntüleyebilir.

d.        Yazılım için güncelleştirmeleri veya sürüm yükseltmelerini yalnızca Microsoft veya yetkili kaynaklardan alabilirsiniz.  Güncelleştirmeleri yetkili kaynaklardan edinme ile ilgili daha fazla bilgi için bkz: www.microsoft.com/genuine/downloads/faq.aspx.

4.  Bildirim.   Bu ekin gerektiği gibi lisanslı olmayan bir Microsoft Office kopyasının yüklenmiş olduğunu tespit etmesi durumunda Microsoft Office’in usulüne uygun olarak lisanslanmış bir kopyasını yüklemeniz için bir bildirim ve periyodik anımsatıcılar alırsınız. Bu ek ayrıca yazılım için daha güncel bir Microsoft Office hizmet paketi olması durumunda da size bildirimde bulunabilir.

5.  Internet Tabanlı Hizmetler.  Microsoft bu ek ile birlikte internet tabanlı hizmetler sunar. Bunları istediği zaman değiştirebilir veya iptal edebilir.  Bu ek, Microsoft veya servis sağlayıcının bilgisayar sistemlerine internet üzerinden aşağıda açıklanan şekilde bağlanır.  Bazı durumlarda, bağlandığında ayrı bir ihbar almazsınız.  Bu özellik hakkında daha fazla bilgi için, bkz: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=56310.

6.  Bilgisayar Bilgileri.  Bu ek,  Microsoft Office ürün anahtarı, IP adresi, sabit disk seri numarası, PC üreticisi, Microsoft Office sürümü, Microsoft Office ürün numarası, PC BIOS bilgileri, kullanıcının bulunduğu ülke, Microsoft Office’in dil sürümü, doğrulama sonucu ve bu ekin yüklenmesinin başarılı olup olmadığı gibi bilgisayar bilgilerini Microsoft’a göndermek için internet protokollerini kullanır.  IP adresinizden elde edilen belirli coğrafi bilgiler, bu bilgiler Microsoft tarafından kimliğinizi tespit etmek için kullanılmaz, bu bilgisayar bilgileri ile birlikte muhafaza edilir.   

7.  Bilgilerin Kullanımı. Bilgisayar bilgilerini yazılımlarımızı ve hizmetlerimizi iyileştirmek, yazılımın usulsüz lisanslanmış kullanımını engellemeye yardımcı olmak ve toplu istatistikler geliştirmek için kullanabiliriz.  Aynı zamanda lisans anahtarlarını korumalarına yardımcı olmak için bu toplu verileri donanım ve yazılım sağlayıcıları ve toplu lisans sahipleri gibi diğer taraflarla da paylaşabiliriz.
       
8.  INTERNET TABANLI HİZMETLER İÇİN ONAY.  BU ÖZELLİĞİ KULLANMAKLA YUKARIDAKİ BİLGİSAYAR BİLGİLERİNİN İLETİMİNE VE KULLANIMINA ONAY VERMİŞ OLURSUNUZ.  MICROSOFT BU BİLGİLERİ KİMLİĞİNİZİ SAPTAMAK VEYA SİZİNLE BAĞLANTI KURMAK İÇİN KULLANMAZ.

9.  Gizlilik Bildirimi:   Microsoft’a iletilen biRlgisayar bilgileri hakkında daha fazla bilgi için bkz. http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=68985.

10.  Ek için Destek Hizmetleri.  Microsoft, bu yazılım için www.support.microsoft.com/common/international.aspx sayfasında açıklanan yazılım destek hizmetlerini sağlamaktadır.
* lisans koşullarını kabul ediyorum
*lisans koşullarını reddediyorum


Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
vista home premium,ie,çitf çekirdek,

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506; .NET CLR 3.5.21022)

one2one
21-06-2008, 12:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
121 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Lisans key vermek forum kurallarına aykırı

Kapalı Hesap (53751)
21-06-2008, 12:53   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

Office 2007'niz lisanslı mı anlamadım ama seçeneklerden bahsetmişsiniz.İlkini seçerseniz office 2007 güncelleştirilecek ikinci yani kabul etmiyorum'u seçerseniz güncelleşmeyecektir.Umarım yardımcı olabilmişimdir.(Sanmıyorum ama:))

Düzenliyorum tamam sanırım şimdi anladım bu güncelleştirme büyük ihtimal Office yazılımınızın orjinalliğini doğrulamak için kabul ederseniz Office için o bahsedilen ek kurulacak ve orjinallik denetlenecek.Kabul etmezsenizde lisanssız yazılım kullanıyor olacaksınız güncelleştirmelerden yararlanamayacaksınız.Ama uyarı çıkar mı bilmiyorum.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (41714) ~ 21 Haziran 2008 13:01
cinar844
21-06-2008, 16:40   |  #4  
cinar844 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
625 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

evet tamda ben onu öğrenmek istemiştim ofisimin lisanslı olup olmadığını bilmiyorum bu yüzden ek yüklemeyi kabul etmedim rededersem de yine uyarı alırmıyım acaba bunu öğrenmek istemiştim teşekkür ederim.

Coşkun OLCA
Office 2007'niz lisanslı mı anlamadım ama seçeneklerden bahsetmişsiniz.İlkini seçerseniz office 2007 güncelleştirilecek ikinci yani kabul etmiyorum'u seçerseniz güncelleşmeyecektir.Umarım yardımcı olabilmişimdir.(Sanmıyorum ama:))

Düzenliyorum tamam sanırım şimdi anladım bu güncelleştirme büyük ihtimal Office yazılımınızın orjinalliğini doğrulamak için kabul ederseniz Office için o bahsedilen ek kurulacak ve orjinallik denetlenecek.Kabul etmezsenizde lisanssız yazılım kullanıyor olacaksınız güncelleştirmelerden yararlanamayacaksınız.Ama uyarı çıkar mı bilmiyorum.

cinar844
21-06-2008, 16:44   |  #5  
cinar844 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
625 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Ben bu ofisi yeni yüklemiyorum pc imde var. rededersem uyarı  takılırmı ve birde acaba o zaman ofisim çalışmama ihtimalim olurmu acaba teşekkür ederim.

AdRaMiTi
2.Yİ Kabul ederseniz Anladığım kadarıyla yani red :) Oda Devam etmeyecektir.Eğer bunu Kurulum sırasında yapıyor iseniz Proğramı kurmaz eder iseniz Kurar :) Bukadar basit Yani Recep ivedikçe Tamammı,Devam mı cinsinden. Gülüş

Ancak Söyle bir şeyde var eğer orijinal Office paketi kullanmıyor iseniz :) İllegalinde Güncellemeleri kurmaz .  . Ayrıca bu lisans sözleşmesi her proğram kurulumunda vardır.

agora06
21-06-2008, 18:40   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

hiç panik yapmanıza gerek yok! yapmanız gereken sadece program ekle kaldır dan offıce programını seçip onar dıyosunuz tekrar eskısı gıbı kullanmaya devam edersınız..

nedimsevim
21-06-2008, 21:59   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2005

Eğer kopya office kullanıyorsanız,son günlerde forumlarda dolaşan legal office yapın proğramını kurup,güncelleştirmeleri de açmışsanız.Kara listeye alınıp,mavi yıldızı size takıyorlar.
Çare:Open Office kurmak.

cinar844
21-06-2008, 22:51   |  #8  
cinar844 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
625 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

iyide program ekle kaldırdan 5 adet ms office dosyası gözüküyor hangisini onar demem lazım bir de onar dediğimde eskisi gibi derken tam olarak ne oluyor ben tekrar etmek istiyorum ben şu anda ofisin deneme sürümünü kullanırken cracklayıp normal kullanmaya başladım cracklamadan önce ofisleri açtığımda etkinleştirin diye sürekli uyarı alıyordum. tabi şimdi o uyarıdan kurtuldum benim derdim bu cracktan sonra ofis doğrulama güncellemesini rededersem ne olur mesala ofisi hiç kullanamamak gibi bir durum olurmu ve yinede yazılımın orjinalliğinden şüphe ettiğim için bu yazılımada ofisinizi lisanlayın diye sürekli ekrandan hiç gitmeyecek bir uyarıyı yapıştırırlarmı teşekkür ederim.

agora06
hiç panik yapmanıza gerek yok! yapmanız gereken sadece program ekle kaldır dan offıce programını seçip onar dıyosunuz tekrar eskısı gıbı kullanmaya devam edersınız..
waybe
22-06-2008, 11:27   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,376 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008
one2one
Lisans key vermek forum kurallarına aykırı
ben key falan göremedim