Microsoft Office Excel Hakkında Soru
adramiti süpersin :) demek lazım artık cevapları aldın sende birşey yazmak isterim ama adramiti yetiyor :)
Resim2 deki olay ve hücreleri birleştirme tamam onu yapabildim.Yalnız resim1 dekikini yapamadım.Ben onu baya denedim olmadı.Nasıl yapabilirim?
Ya çok acil cevaplarınızı bekliyorum...
1. sorun için öncelikle cinsi yazan yerin altındaki satırları seçili hale getir ve yukarıdaki hizalama menüsünden birleştir ve ortala düğmesini tıkla. Daha sonra istediğin şekilde düzenleyebilirsin.
2. Sorun için sadece seçili kısımdaki çizgilri görmek istemiyosan seçtikten sonra beyaz doldu rengi uygulayabilirsin. Ama orayı tek bir satır olarak kullanmak istiyosan seçtikten sonra yukarıdaki gibi birleştir ve oratala düğmesine tıkla.
Formül içinse öncelikle tarih yazılacak olan yerleri seç sağ tıkla hücre biçimlendirden sayı sekmesinden tarih olarak ayarla. Daha sonra tarihin ilk başlıyacağı yere (örneğin A1 hücresine tarih yazacaksan ve tarihler C1'den itibaren devam edicekse) C1 hücresine =A1 yaz ve bi alta yani C2 hücresine =C1+1 yaz bu senin sorununu çözücektir. İşine yarar umarım.