Bugün kurdum ama ister istemez biraz merak biraz da endişe duyuyorum .Bu yazılım bizi virüslerden korumakta ne kadar başarılı ?performansı ne derece etkiler ? Tehdit altında mıyım ? yoksa gönül rahatlığıyla internetin keyfini çıkarabilir miyim ?
Microsoft Security Essentials Ne Kadar Başarılı ?
benim gözümde hiçbir zaman tam bir koruma olmadı bu program
Evet anlıyorum da windowsun kendi ürettiği yazılım olması onu daha uyumlu ,hem performans açısından hem de açıkları kapama açısından daha başarılı olmasını sağlamaz mı ? sonuçta microsoft kendi işletim sistemini diğer antivirüs şirketlerinden daha iyi tanıyordur ...
Hiçbir güvenlik yazılımı tam koruma sağlayamaz.Ama en iyiyi sağlayabilenlerde ücretli yazılımlardır.
Ücretsiz antivirüs programları belirli düzeyde koruma sağlayabilir.
ESET NOD 32 gördüğüm en başarısız programlardan.Çoğu virüsü silemiyor.Ama nedense Dünya'da olmadığı kadar Türkiye'de her üç PC'den birinde ESET var.
MSE yeni bir program olmasına rağmen ücretsiz antivirüsler arasından en iyilerinden.Ama daha gelişmesi gereken birçok özelliği var.Çünkü daha yeni çıktı.
Bence en iyisi Avira Antivir Personal Free.
Ama MSE'de iyidir.
Sen dikkatli olursan, düzenli olarak MSE'yi güncelleyip sistemi taratırsan güvenli bir PC'n olur.Gerisi boş.
İşletin sistemimi de MSE'yi de sürekli güncelliyorum .girdiğim sitelere de dikkat ediyorum ama yine de insan tedirgin oluyor :)
Şu virüs yazanlar da bilgilerini ,zekalarını hayırlı bir iş için kullansalar ...!
Bedava yazılımların içinde bence en başarılı olanlardan biri Comodo Firewall dır.Son derece başarılı bir güvenlik duvarı var ve şu ana kadar yanlış alarm verdiğini görmedim.Program bedava olmasına karşın oldukça gelişmiş özelliklere sahip.Sandbox,defansif savunma gibi ücretli yazılımlarda bulunabilecek ayarları var.İçindeki antivirüs ise Avira dan bile daha iyi diyebilirim.Bence ev kullanıcıları için tek başına yeterde artar bile.Tabi dileyen avast da kullanabilir nod 32 de,herkesin tercihi kendinedir...