Microsoft, Silverlight'ı konsoluna taşıyor!

CHIP Online
24-11-2010, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Pek çok web sitesine ve TiVibu gibi uygulamalara hayat veren Silverlight bitiyor denilmişti, ama...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/micr ... -tasiyor_23685.html

Resimlerle: Xbox 360'ın yeni bombaları! İşte Kinect oyunlar...

Silverlight'ın, Internet Explorer 9'la gelen HTML5 desteğinin de etkisiyle geride kalacağı hakkında dedikodular yapıladursun; Microsoft, Silverlight'ı tüm platformlarına yaymak için hala var gücüyle çalışıyor.

Tekonolojiyi Xbox 360'a da taşımak isteyen Microsoft, verdiği bir ilanda buna yönelik bir yazılım geliştiricisi arıyor. Silverlight, Microsoft'un web sitesinde tam olarak kullanılırken, internette medya yayınında kullanım alanı buluyor.

Silverlight platformunun Xbox 360'a taşınması, platformun tüm Microsoft ürünlerinde uygulamaya geçmesi demek olacak. Bu yenilik Windows Phone 7 ve Xbox 360'ı da XNA ve Silverlight uyumluluğu, oyun ve uygulamaların gerçek bir platform arası desteği ile birbirine yaklaştıracak. Silverlight entegrasyonu ve kodların birleştirilmesi, maksimum sayıda geliştiricinin uygulamalara odaklanabileceğini gösteriyor.

Bu yenilikler, Microsoft'un XBox 360'ı yakında oyun konsolu özelliklerinin yanında, Media Center özellikleriyle de öne çıkan bir cihaz olarak satabileceği anlamına gelebilir.

Tüm konu: Microsoft, Silverlight'ı konsoluna taşıyor!

İzleyin: Çıkar çıkmaz hack'lendi!

Resimlerle: Xbox 360'ın yeni bombaları! İşte Kinect oyunlar...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Silverlight, Xbox 360'da gerekli mi?

kyotoprotokolü
24-11-2010, 18:52   |  #2  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,327 mesaj

İnşallah microsoft başarısız olur. Yeter artık bu milleti bağımlılığa sürüklemesi.
r
Bu kadar yeter. Çok iyi para kazanıyorlar zaten daha fazlası zara

Fattur
24-11-2010, 19:02   |  #3  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

kyotoprotokolü gibi geleceği önemsemeyen düşüncesiz geride kalmış tekelcileri görmezden gelerek diyorum ki neresinde kullanılacağına bağlı...

kyotoprotokolü
24-11-2010, 19:39   |  #4  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
1,327 mesaj
Alıntı: Fattur  
kyotoprotokolü gibi geleceği önemsemeyen düşüncesiz geride kalmış tekelcileri görmezden gelerek diyorum ki neresinde kullanılacağına bağlı...
Arkadaşım ne alakası var düşüncesizlikle.
HTML 5 ile aynı iş yapılıyor. Eee bunun neresi geride kalmışlık. Hatta Yeniliklere açıklık diyebiliriz.
Sonuçta HTML 5 Silverlight 'tan daha yeni.

Sizin gibi etrafa at gözlüğüyle tek yönden bakmadığımız içn mi düşüncesiz olduk.

Fattur
24-11-2010, 23:54   |  #5  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj
Alıntı: kyotoprotokolü  
Arkadaşım ne alakası var düşüncesizlikle.
HTML 5 ile aynı iş yapılıyor. Eee bunun neresi geride kalmışlık. Hatta Yeniliklere açıklık diyebiliriz.
Sonuçta HTML 5 Silverlight 'tan daha yeni.

Sizin gibi etrafa at gözlüğüyle tek yönden bakmadığımız içn mi düşüncesiz olduk.

Adobe flash karşılaştırdığınızı sanmıştım. K.bakmayın. Ve nefret içerikli mesaj atanlara karşı bir sinirim var nedense. K. bakmayın. Ama silverlight ile html5 arasında da fark var yani. Ayrıca rekabet her zaman iyidir. Rekabeti öldürür sizin dediğiniz..

Son Düzenleme: Fattur ~ 24 Kasım 2010 23:59
kyotoprotokolü
25-11-2010, 00:15   |  #6  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
1,327 mesaj

Yok bir şey olmaz. Silverlight yerine başkası gelir. Benim mesajım nefret içerikli değilde. Microsofta bir sitem diyelim.
Sonuçta Silverlight Sadece windows sistemlerinde kullanılıyor. Ben linuxta da kullanmak isterim.
Örneğin: Tivibuyu seyretmek için Silverlight kurulu olması gerekir.
Ama ben Windows kullanmıyorum Wndows'a para vermek zorunda değilim. Linux kullanıyorum.
O zaman TTnet ve diğer frimalarında sadece Microsoft üzerine program üretmemesi gerekir.

Sonuçta ben Tivibuya parasını vermişim. O servisi istediğim yerde kullanamayacaksam Yine paralaı bir sistemde kullanacaksam ne anlamı var. Sonra korsana hayır diye çıkıyor millet. Ortada bir adalet olsun. Ona göre hareket edelim.