Microsoft Ektiğinin ( Windows 7 ) Karşılığını Alıyor...
Bilgisayar yazılım ve işletim sistemi dünyasında Microsoft, pazar payının %-92'si civarını elinde bulunduruyor, ve hükmediyor. Aktif 3 işletim sistemiyle ( Windows 7 / Windows Vista / Windows XP ) yön veren dünya yazılım devi Microsoft un başarısını sürdüren,ve alternatif işletim sistemlerinin kaybını karşılayıp, firmanın satış oranınını düzeyde tutmaya çalışan yükseliş gerçekleştiren işletim sistemi , tahmin edileceği gibi Windows 7 .
Net Market Share 'nin yaptığı araştırmaya göre , Microsoft un tüm zamanların en sıkıntısız ve sorunsuz meydana getirdiği Windows olan, Windows 7 nin başarısını bir kez daha ortaya koydu.
Mart ayıda hesaplanarak yapılan son araştırmada ; Windows 7 , %-10 luk oranı şimdiden aştı. 100 Milyon satış rakamlarına yaklaşan Windows 7 , bu tercih edilir başarılı istikrarla, önümüzdeki 2,3 aylık dilim zarfında %-16 olan, tüm sürümleriyle birlikte pazarda 2. sırada satış oranına sahip olan Windows Vistayı egale etmeyi başaracağı söylenebilir,ve böylece Windows XP nin hemen arkasında listede yerini alacak.
Yapılan araştırma sonuçları şu şekilde olmuştur:
Chip Online