Microsoft sordu: "9 yıllık süt içer misiniz?"

CHIP Online
16-05-2010, 14:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Microsoft'un komik ve ilginç internet sayfası, kullanıcılara bu soruyu neden soruyor? İşte cevabı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/micr ... -misiniz_20064.html

Resimlerle: Tüm detaylarıyla Internet Explorer 9 Preview 2

9 yıllık süt içer misiniz? Üretim tarihi 2001 olan bir kutu sütü, 2010'da elbette kimse içmez.

Bu, Microsoft'un kendi internet sayfasında yer alan en son reklam kampanyası oldu. Internet Explorer 8'e geçiş için kullanıcıları ikna etmeye çalışan kampanya, Internet Explorer 6'nın artık son kullanma tarihini geçtiğini vurguluyor.

Internet Explorer 6, Windows XP ile birlikte geliyordu. Bu yüzden korsanın yaygın olduğu Çin ve Hindistan'ın haricinde, dünya genelinde fakir ülkelerde hala yaygın olarka kullanılıyor. Eski bilgisayarlar için de tercih ediliyor ama tarayıcının geliştiricisi olan Microsoft, artık bu sürümün kevgire döndüğünü bu şekilde anlatıyor.

Internet Explorer 8'e geçiş için tıklayın...

Tüm konu: Microsoft sordu: "9 yıllık süt içer misiniz?"

İzleyin: Explorer 8 ve gizlilik

Resimlerle: Tüm detaylarıyla Internet Explorer 9 Preview 2

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft haklı mı, değil mi?

Banned
16-05-2010, 15:40   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

İE 6 yı dokuz yıllık süte benzetende olabilir, 9 yıllık şarabada. Kimse taze süt dururken 9 yıllık sütü içmek istemez ama kimse 9 yıllık şarap dururken taze şarapta içmek istemez. Bu bakış açısına bağlıdır. Microsoftun tezi bence çok rahat çürütebilinecek türden.

firaristt
16-05-2010, 15:58   |  #3  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

tabiki yeni tarayıcılar daha iyi ama belli bir grup kullanıcı hariç geri kalanlar ha ie5 kullanmışım ha ie 8-9 ne fark eder diyor...

Roadrunnner
16-05-2010, 16:31   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
694 mesaj

Ona bakılırsa Xp de 8 yıllık.Kullanıcıların yarısı hala Xp kullanıyor.Bunca kullanıcı 8 yıllık süt mü seviyor?

Kusura bakmasınlar ama Microsoft resmen saçmalamış.Hem Xp'ye desteğini sürdüreceksin üstüne de böyle bir duyuru yapacaksın:S Başka diyecek söz bulamıyorum ve sadece gülümsemekle yetiniyorum:)

İE 6'ya da gerekli güncelleştirmeler çıkarılsa İE 6 kullanmamak için herhengi bir sebep göremiyorum...

Kapalı Hesap (135391)
16-05-2010, 20:04   |  #5  
Kapalı Hesap
2,758 mesaj

Ms haklı...

Tolunay Kaymakçı
16-05-2010, 23:53   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
479 mesaj

Ama ie 6 gerçekten bozulmuş süt.

xxömür
17-05-2010, 10:25   |  #7  
xxömür avatarı
Yıllanmış Üye
1,574 mesaj
Alıntı: Roadrunnner  
Ona bakılırsa Xp de 8 yıllık.Kullanıcıların yarısı hala Xp kullanıyor.Bunca kullanıcı 8 yıllık süt mü seviyor?

Kusura bakmasınlar ama Microsoft resmen saçmalamış.Hem Xp'ye desteğini sürdüreceksin üstüne de böyle bir duyuru yapacaksın:S Başka diyecek söz bulamıyorum ve sadece gülümsemekle yetiniyorum:)

İE 6'ya da gerekli güncelleştirmeler çıkarılsa İE 6 kullanmamak için herhengi bir sebep göremiyorum...

sacma sacma konusmayın xp ye destek veriyor diye ie 6 yada destek vermek sorunda değil sonucta xp dede ie nin yeni versiyonlarını kullanabiliyorsun</

Roadrunnner
17-05-2010, 11:12   |  #8  
Yıllanmış Üye
694 mesaj
Alıntı: xxömür  
sacma sacma konusmayın xp ye destek veriyor diye ie 6 yada destek vermek sorunda değil sonucta xp dede ie nin yeni versiyonlarını
Ben İE6'ya destek verilsin demiyorum ki:S Okuduğunuzu anlayarak yorum yapın lütfen...

Hem 8 yıllık Xp'ye destek veriyorsun , üstüne de İE6'ya 9 yıllık süt diyorsun...Ben buradaki çelişkiden bahsediyorum...

Ayrıca ben de İE8 kullanıyorum bilgisayarımda belirteyim...İE6 fanatiği falan değilim yani...

xxömür
17-05-2010, 11:20   |  #9  
xxömür avatarı
Yıllanmış Üye
1,574 mesaj
Alıntı: Roadrunnner  
Ben İE6'ya destek verilsin demiyorum ki:S Okuduğunuzu anlayarak yorum yapın lütfen...

Hem 8 yıllık Xp'ye destek veriyorsun , üstüne de İE6'ya 9 yıllık süt diyorsun...Ben buradaki çelişkiden bahsediyorum...

Ayrıca ben de İE8 kullanıyorum bilgisayarımda belirteyim...İE6 fanatiği falan değilim yani...

işte arada celişki filanda yok sen ie6 ile xp yi kıyaslıyorsun xp ye destek verirken aynı yasta olan ie6 ya niye böyle diyor diyosun ama birisi işletim sistemi birisi paket yazılım ie6 nın yeri cok kolay dolabilir ve alternatifleri cok ama xp öyle değil lisans olayı eski donanımlar bazı takıntılı olanlar v.s. yüzünden xp ye kolay kolay bunu diyemez ama ie6 öyle değilki