Microsoft sosyal ağlara "yine" el atıyor

CHIP Online
01-05-2009, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, küçük grupların iletişimini sağlayacak Vine projesinin özel beta sürümünü duyurdu.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Micr ... l-atiyor_12470.html

Microsoft'un beta sürümünü duyurduğu yeni sosyal ağ projesi Vine, kullanıcıların birbirlerine ver aktarmalarını ve Twitter ile Facebook gibi iletişimlerini sağlamayı amaçlıyor. Şimdilik Windows XP SP2 ve Vista için hazırlanan özel beta sürümü Seattle bölgesindeki 10.000 kullanıcıya açıldı.

Bize yeni bir sosyal ağ gibi gelse de Microsoft bunun daha çok spor takımları, yardım ve politik kuruluşlar, küçük firmalar, mahalleler ve aileler arası bir "sosyal iletişim aracı" olduğunu söylüyor.

İndirilen bir araç paneli üzerinden çalışan Vine, MSN gibi Windows Live hesabı gerektiriyor. Daha çok bir haritaya benzeyen arayüzünde bölgesel haberleri, hava durumu uyarılarını ve hatta kayıp haberlerini görebiliyorsunuz. Bu haberler seçtiğiniz bölgeye göre haber ajanslarından elde ediliyor.

Kullanıcının arkadaşları panelin kişisel bölümünde gösteriliyor. Bunlardan gelen haberler, durum değişiklikleri, hatta Facebook durum mesajları burada gösteriliyor. Ayrıca bu kısımdan arkadaşlarla eş zamanlı iletişim kurmak da mümkün. Ayrıca Vine'ın gelecekte Twitter mesajlarını ve sabit telefon bağlantılarını da kullanabileceği de söyleniyor.

Microsoft yetkilileri Katrina kasırgasının ve bu kasırga sırasındaki iletişim karmaşasının Vine'ı geliştirmelerinin ardındaki sebep olduğunu söylüyorlar. Standart kullanımın ücretsiz olacağı ağa akıllı telefonlarla ulaşmak için ise özel ücretli üyelik gerekiyor. Ama Vine söylenenler kadar etkili araçlara sahipse, buna rağmen geleceği oldukça parlak.

Aslında Vine bize biraz Yahoo'nun MapChat fikrini hatırlattı, ne dersiniz?


Tüm konu: Microsoft sosyal ağlara "yine" el atıyor

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Vine'ın geleceği nasıl?

Fattur
02-05-2009, 01:18   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Parlıyor sanki :)

emrah33
02-05-2009, 01:23   |  #3  
emrah33 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
802 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Sosyal ağlar artıyor ama bunu yapan Microsoft olunca bu fikir tutar gibime geliyor...