Microsoft Surface Pro: İlk bakış!

CHIP Online
14-03-2013, 04:57   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

MS'in Win 8'li tablet - laptop karışımı Surface Pro'su ilk kez elimizdeydi. İşte ilk izlenimlerimiz.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/mi ... lk-bakis_39083.html

Resimlerle: Surface RT parça parça böyle üretildi

Hannover'de düzenlenen CeBIT 2013 fuarında belki çok da etkileyici yeni ürünler göremedik. Ama fuar, Microsoft'un tablet - laptop karışımı Surface Pro'su ile ilk kez karşı karşıya gelmemizi sağladı. Biz de, kısa süre de olsa, cihazı inceleme fırsatı bulduk. İşte ilk izlenimlerimiz...


Microsoft yeni tabletinde, Ivy Bridge mimarisine dayanan güçlü Intel Core i5 işlemci kullanmış. Tabletin 10 inç boyutlu ekranı 1.920 x 1.080 piksel çözünürlük sunuyor. Microsoft tabletin 64 ve 128 GB sabit sürücülü iki sürümü olacağını belirtiyor. Magnezyum alaşımdan yapılmış olan kasada, ekranın arkasında bütünleşik destek bulunuyor.


Oldukça hızlı


Surface Pro, hem göze çok hoş geliyor hem de oldukça güçlü... En azından Surface RT'yle karşılaştırıldığında... Ekranın arkasında yer alan destek, özellikle klavyeyi kullanmak istediğinizde çok işe yarıyor. Desteği açıp klavyenin başına geçince bir diz üstü bilgisayar kullanıyormuş gibi hissediyorsunuz. Tabletin alt kenarında, farklı renk seçeneklerine sahip olan klavyeyi takabildiğiniz özel bağlantı noktaları bulunuyor. Daha önce Surface RT'de gördüğümüz ince klavye ve touchpad burada da kullanılmış. İki modelde de klavye aynı zamanda bir ekran koruyucu görevi görüyor.


Surface Pro'nun dokunmatik ekranının tepkime süresini çok beğendik. Normal masaüstü ve ofis uygulamalarında herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Ayrıca büyük resimlerde yakınlaştırma gayet akıcı. Elbette isteyen kullanıcılar tableti klavye üzerindeki touchpad sayesinde de yönetebilir. Eğer ihtiyacınız olursa tablete USB üzerinden fare de bağlayabilirsiniz. Tablete yüklü gelen Windows 8, tüm mevcut x86 ve x64 uygulamaları destekliyor. Tableti test etme şansı bulduğumuz kısa süre içinde donanımın uzun kullanım sonunda nasıl tepki verdiğini gözlemleme şansımız olmadı. Ancak bu kısa süre içinde pil göstergesinin biraz azaldığını görmenin bizi endişelendirdiğini de belirtmemiz gerek.


Tüm Konu: Microsoft Surface Pro: İlk bakış!

Resimlerle: Surface RT parça parça böyle üretildi

Kaynak: www.chip.com.tr