Microsoft, tabletlerde başarıya ulaşır mı?

CHIP Online
01-01-2011, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft eğer bunları gerçekleştirirse, Apple'ı, en iddialı olduğu konuda yenebilir... İşte o konu.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/micr ... lasir-mi_24357.html

Resimlerle: İşte dünyanın en iyi Android tabletleri!

Microsoft, Apple ve Google'ın hükmettiği akıllı telefon piyasasında kendine yer bulmakta biraz zorlansa da tabletlerde işi daha kolay olabilir mi?

Gartner analizcisi Michael Gartenberg'e göre şu an Microsoft'un tablet dünyasında kendine yer edinmesi için elinde 'mükemmel bir fırsat' var. Microsoft analizcisi Michael Cherry'ye göre ise eğer Microsoft Apple ve Android'e rakip olacak hoş görünümlü bir tablet üretmeye odaklanırsa bunu başarabilir. Cherry'ye göre şu anki Windows tabletleri hem laptop, hem tablet ancak ikisinin işlevini de tam olarak görmüyor.

Cherry sözlerine şunları ekliyor: "Microsoft, Windows işletim sistemini en iyi çalıştığı yer olan PC'lere özgü bırakmalı ve mobil telefon yazılımını büyük ekranlı tabletlere uyarlamak üzerinde yoğunlaşmalı."

Yazılımsal özellikler tabi ki bir tabletin başarısında önemli ancak bunun için sanırız Microsoft'un donanımsal özellikler bakımından da Apple ve Google'dan üstün özellikler sunması gerekiyor.

Tüm konu: Microsoft, tabletlerde başarıya ulaşır mı?

İzleyin: Windows 7 tabletin gücü!

Resimlerle: İşte dünyanın en iyi Android tabletleri!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Önümüzdeki sene Microsoft'un tablet dünyasındaki yeri sizce ne olur?

posicor
02-01-2011, 05:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
358 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

O tren microsoft için kaçtı malesef, bir zamanlar akıllı telefonlarda olduğu gibi tablet pazarının da %100'ü elindeydi (symbian'dan önce windows ppc, ipad'den önce de xp tablet edition vardı) ama her ikisini de değerlendiremedi.

Şimdi eski "taklit et, geliştir" metodunu deniyor ama hem apple'ın hem de google'ın pazarlaması daha iyi, linux ise teknik anlamda daha çok şey vadediyor, sonuçta microsoft giderek windows+ofis+studio üçgenine sıkışıyor.