Microsoft'tan Chrome'a güvenlik tavsiyesi!

CHIP Online
22-04-2011, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, IE'yi bıraktı, kafayı Chrome'a taktı... İşte Microsoft'tan Chrome'a tavsiyeler...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/micr ... avsiyesi_26479.html

Resimlerle: Microsoft'un bilinmeyen yönleri!

Microsoft, rakip tarayıcı Google Chrome için birkaç güvenlik tavsiyesi yayınladı. Tavsiyeler arasında Opera'daki bir açığa yönelik bir uyarı da var.

Microsoft Güvenlik Yanıt Merkezi direktörü Mike Reavey, bu değişikliğin geçen yaz uygulamaya geçen açık bildirim politikasının (MSRC) bir uzantısı olduğunu söyledi. Microsoft araştırmacıları tarafından bulunan bug'lar, Chrome ve Opera'nın ilgili birimlerine bildirilmiş. Bu tür tavsiyeler, Microsoft tarafından üçüncü parti yazılımlar için açıklanan ilk tavsiye olma niteliğinde. Reavey, gerektiğinde tavsiyelerin devam edeceğini söylüyor.

Microsoft, yazılımın üreticisine başvurmadan ve koordine olmadan herhangi bir tavsiye yayınlamıyor. nCircle Security güvenlik işlemleri direktörü Andrew Storms, Microsoft'un bu hamlesini takdir ederken, Microsoft'un tavsiyelerinin rakiplerinkinden çok daha ayrıntılı ve kolaylıkla takip edilebilir olduğunu söylüyor.

Tüm konu: Microsoft'tan Chrome'a güvenlik tavsiyesi!

İzleyin: Mac'lerle dalga geçti!

Resimlerle: Microsoft'un bilinmeyen yönleri!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft'un bu politikası tarayıcıların açıklarının kapatılmasına yardımcı olur mu?

sosyalik
22-04-2011, 13:45   |  #2  
sosyalik avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,709 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

Microsoft da anladı artık İnternet Explorer'ın beş para etmediğini! :) Ama fazla karışmasın Google'ın işine adamlar zaten ne yapacaklarını biliyorlar.Karışmaya devam ederse ve Google da bu tavsiyelere(!) uyarsa Microsoft'tan farkı kalmaz.Google'ın aramalarının yarısını göstermesini,tamamı için premium üyelik istemesini  istemeyiz değil mi? :)