Microsoft'tan Google'ı yakalama planları

CHIP Online
01-04-2009, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Arama motoru pazarında Google'un çok arkasında kalan Microsoft, getirdiği yeniliklerle atağa kalktı

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Micr ... planlari_11845.html

Resimlerle: Microsoft yenilenen Live'ı anlatıyor

Google'ın dünyanın bir numaralı arama motoru olduğunu bilmeyen yok. Rakipleri arka arkaya pes ederken bir tek Microsoft, Google'a meydan okumaya devam ediyor. Fakat Microsoft'a ait Live Search de en iyi zamanlarını yaşamıyor. Şubat ayı arama adetlerinde son 12 ayın en düşük oranını elde eden Microsoft, kötü gidişi değiştirmek için hazırladığı bir dizi önlemi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Microsoft'un ilk hedefli Live Search'ü basit bir arama motoru değil, kullanıcıların etkileşimli bir şekilde bilgi edinebileceği bir merkez haline getirmek. Bunun için arama için yazılan anahtar kelimeleri tanıyıp, sadece site değil mümkün olduğu durumlarda doğrudan cevabını getirmeyi planlıyor. Bunun örneğini Google zaten hayata geçirmiş durumda. Bildiğiniz gibi Google'da döviz kuru veya basit matematiksel hesaplamalar doğrudan arama kutusundan yapılabiliyor. Microsoft'un hedefi ise bu "aktif yanıt" özelliğini çok daha zenginleştirmek.

Microsoft bunun dışında sizlere daha önce bahsetmiş olduğumuz Kumo adlı yeni arama motoru ile çok daha gelişmiş bir aram hizmeti sunmayı hedefliyor. Konuyla bizzat ilgilenen Microsoft'un patronu Steve Ballmer arama motoru pazarındaki rekabet ile ilgili şunları söylüyor; "Pazarlama önemli bir konu. Markalaşma önemli bir konu. Üzerinde çalışmamız gereken daha çok konu var".

Tüm konu: Microsoft'tan Google'ı yakalama planları

Resimlerle: Microsoft yenilenen Live'ı anlatıyor

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Live Search'ün Google'ı yakalaması için ne yapması lazım?

frozen
01-04-2009, 13:20   |  #2  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Yeniyi ve kısa sürede kopyalanamayacak olanı yapması gerekir. Merakla Kumo'yu bekliyorum.

gelefsane
01-04-2009, 13:54   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
353 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

daha çooooook çalışması gerekecek TEKELCİ microsoft.bu iş öyle tekelden ie'i zirve yapmaya benzemez.elalem adama böyle kök söktürür kök....

TrGenC
01-04-2009, 15:57   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
113 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Tartışıyoruz: Sizce Live Search'ün Google'ı yakalaması için ne yapması lazım?

Hıc birsey yapmasına gerek yok.Yakalayamaz zaten sanmıyorum.Arama motoru bı yana Google bir yana :))

Banned
01-04-2009, 16:15   |  #5  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
232 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Tartışıyoruz: Sizce Live Search'ün Google'ı yakalaması için ne yapması lazım?

hani bir espri vardır "kaplumbağanın uçak kadar hızlı gitmesi için ne yapması lazım: uaçağa binmesi lazım" diye live search başka türlü google'ı geçebilecek gibi değil...öyle msn(!!!o da ayrı bir bilmemne ya işte) açınca zorla açılan arama motoru yapmakla olmuyor bu işler...gitsin millet netbooklarda ceplerde çalışacak işletim sistemleri yazarken masaüstü bilgisayarların bile altından zar zor kalktığı işletim sistemleri yazmasın gitsin işe yarar birşeyler yazıp kendi sularında dolaşsın google'ın ayağının altından çekilsin...birşey değil batıp gidecek moda diye microsoftun kanatları altından başını çıkaramayan millet bilgisayarın başında kalıverecek....ayrıca hazır kendi suları demişken(google gerçi oraya da yelken açıyor ama(kaldıramazsan kaldırırlar demişler))msn'i biraz düzeltsin o ne öyle ya mesajlaşma yazılımı bile artık işletim sistemi boyutlarına ulaşmaya başladı çekilmiyor resmen...

Son Düzenleme: PIRANHA_ ~ 01 Nisan 2009 16:16